De Dragobete, fără verighete!

24/02/2017

*În acest an, de Valentine’s Day s-au oficiat două mariaje, față de niciuna astăzi *Pe parcursul lui 2017 au fost 25 de divorțuri, iar la polul opus 33 de căsătorii

Coincidență sau nu, astăzi, când se sărbătorește Dragobetele, nicio o pereche de îndrăgostiți din Piatra Neamț nu va trece pragul Oficiului Stării Civile Piatra Neamț pentru a-și oficia relația. Poate Cupidon a rămas fără săgeți ori tinerii se gândesc de două ori înainte de a face acest pas important în viața lor, fiindcă în primul rând pentru întemeierea unei familii e nevoie de o locuință. Cum în ziua de astăzi casele sunt destul de scumpe, nici „îndrăzneți“ nu sunt așa de mulți.
Din datele obținute de la Starea Civilă Piatra Neamț, sărbătoarea iubirii ajunsă la noi de peste mări și oceane, pare să aibă mai mulți adepți, dacă ar fi să ne luăm după statistici, fiindcă pe 14 februarie, de Valentine’s Day, două cupluri și-au jurat iubire eternă în fața ofițerului de la starea civilă. Tot pe parcursul acestui an, zeci de perechi de îndrăgostiți au ales să-și întemeieze o nouă familie. La polul opus, neajunsurile sau alte motive au provocat rupturi definitive în cazul a mai multor cupluri, care în final, au semnat pentru 25 de divorțuri.
„De la începutul anului și până-n prezent, la Starea Civilă din Piatra Neamț au fost înregistrate 33 de mariaje. Din păcate, în aceeași perioadă au fost depuse cereri pentru 3 divorțuri pe cale administrativă și 15 la notar, iar prin sentință judecătorească alte 7“, ne-a declarat Loredana Popescu, șefa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din Piatra Neamț.
Anul trecut, în cea mai frumoasă și romantică zi din viața lor, doar doi tineri au ales să spună „da“ în fața ofițerului de la Starea Civilă Piatra Neamț, chiar de Sfântul Valentin.

V. ANDRIEȘ