Carne vită, pe banii europenilor 

27/05/2015

Tina-Carne de vită* în evidențele privind subvențiile de la APIA Neamț figurează  34.000  vite pentru lapte și carne

Un proiect european, în valoare de de 2 milioane euro,  vizează stimularea consumului de carne de vită, România fiind implicată în implementarea acestui program. Proiectul se va desfășura timp de 3 ani și este constituit pe 8 nivele de acțiune, concentrate pe găsirea unor soluții de stimulare a consumului de carne de vită.

Proiectul urmărește crearea unei rețele care să-l informeze pe consumator despre îmbunătățirea calității cărnii de vită, precum  și despre creșterea performanțelor economice, sociale și de mediu ale lanțurilor de aprovizionare de carne de vită. Se vrea, de fapt, un dialog între practicieni și cercetători din toate regiunile europene implicate în proiect, care va permite transferul de cunoștințe de la o zonă la alta.

În final, proiectul mizează pe creșterea consumului de carne de vită și, implicit, stoparea scăderea efectivelor  vitelor de carne. Mai nou și a vitelor de lapte, după eliminarea sistemului cotelor la nivelul Uniunii Europene. Tendință care se se înregistrează și în țara noastră. Acum, în evidențele privind subvențiile de la APIA Neamț figurează  34.000  vite pentru lapte și carne.

Tina CONDREA