Winmarkt continuă investiţiile în centrul comercial din Piatra Neamţ

19/06/2014

petrodavaWinmarkt a investit, începand cu 2013, peste 2,5 milioane de euro în lucrările de modernizare a centrului comercial localizat în centrul oraşului Piatra Neamţ. Lucrarile de renovare au cuprins schimbarea faţadei centrului comercial, refacerea spaţiilor interioare şi pregătirea spaţiilor comerciale pentru introducerea retailerilor internaţionali.

“Pentru Winmarkt, reinvestirea profitului în modernizarea centrelor comerciale reprezintă atât o acţiune strategică de business, cât şi o modalitate de a da ceva înapoi comunităţii locale în care ne aflăm. Centrele comerciale Winmarkt sunt situate la kilometrul zero al oraşului, fiind parte a experienţei de viaţă a comunităţii locale şi un reper economic important”,  declara  Carlo Barban, CEO Winmarkt.

IGD (Immobiliare Grande Distribuzione), grupul italian care deţine reţeaua de centre comerciale Winmarkt, a aprobat un buget de investiţii în valoare de 12,5 milioane euro pentru perioada 2012-2015, sumă investită în proiecte ce vizează modernizarea centrelor comerciale Winmarkt, extinderea suprafeţei închiriabile, precum şi optimizarea fluxului de vizitatori.

Reţeaua Winmarkt, compusă din 15 centre comerciale aflate în 13 oraşe ale ţării, are o suprafaţă net închiriabilă (GLA) de 86.500 m². Acestea beneficiaza de vizibilitate şi facilitate de acces excelente, fiind situate la km zero în fiecare oraş şi au o medie lunară a traficului de peste 2,5 milioane de vizitatori, medie ce se încadrează în valorile stabile obţinute în ultimii 6 ani – 33 milioane vizitatori, anual, în întreaga reţea. Mix-ul comercial al centrelor comerciale Winmarkt este calibrat în funcţie de oras şi de puterea de cumpărare locală, fiind împărţit în proporţii aproximativ egale, între comercianţii locali, naţionali şi internationali, precum Carrefour, Billa, dm drogerie markt si H&M.

 

* În toamna, Winmarkt va inaugura primul magazin H&M din Piatra Neamţ

 

În toamna acestui an, Winmarkt va aduce la Piatra Neamţ unul dintre cei mai importanţi retaileri de fashion la nivel mondial – H&M – care va deschide un magazin pe 2 niveluri, cu o suprafaţă de vânzare de 1.410 mp. Parteneriatul Winmarkt – H&M este extins la nivel de reţea, primele magazine H&M fiind inaugurate în centre comerciale Winmarkt din Buzau, Galaţi şi Râmnicu Vâllcea. Noutăţile nu se opresc aici. Începând cu 1 iunie, la etajul 4 al centrului comercial Winmarkt  a fost inaugurat spaţiul de joacă pentru copii “WiniLand”. Spaţiul este dotat cu jocuri şi jucării atractive, fiind un loc ideal pentru petrecerea timpului liber, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

 

G.N.