Birou unic pentru oamenii de afaceri din Neamț

29/11/2016

birou-unicCamera de Comerț și Industrie Neamț, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, a deschis, ieri, Biroul Unic pentru întreprinzătorii nemțeni, organism pilot pentru oamenii de afaceri și instituțiile care guvernează activitatea acestora, începând de la ANAF, Camera de Comerț și Industrie, Registrul Comerțului și, după caz, serviciile publice deconcentrate ale statului.

Este cel de al doilea Birou Unic al României (primul este la Timișoara), are rol consultativ, funcționează sub competențele Camerei de Comerț în colaborare cu alte servicii și instituții și nu are, încă, personalitate juridică.

De fapt, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii, își dorește ca în viitor acest birou să devină oficial organismul în care să se regăsească toate competențele instituțiilor angrenate în crearea unei firme sau în activitatea curentă a unei firme, astfel încât contribuabilul să nu mai fie nevoit să umble din ușă în uși și din birou în birou.

„Avem o proiecție în timp a acestui demers, pentru că sunt variante și multe discuții pentru acest birou unic. Noi suntem deschizători de drumuri, poate va fi și o legiferare a acestui demers“, a anticipat Mihai Apopii, în speranța că de data acesta, practica va da și cadrul legislativ care să confere legitimitate și putere juridică documentelor emise de acest Birou. „Avem speranța că prin activitatea noastră poate avem mai multe posibilități să vă ajutăm în domeniile în care vă desfășurați activitatea. Suntem al doilea județ cu asemenea birou, primul este la Timiș. Vrem să ajungem la acel de nivel de conștiință și de a implicare a tuturor factorilor responsabili și să ajutăm în mod real comunitatea oamenilor de afaceri. Sper să fie un demers pozitiv, în viitor acest birou se va transforma în sprijin real pentru oamenii de afaceri. Va funcționa pe secretariatul Camerei de Comerț și Industrie, noi vom cere de la instituțiile implicate informațiile pregătite, calificate. În final, se va realiza o platformă on line în care toate autoritățile implicate să încarce informațiile și să le actualizeze, și, prin secretariatul care va funcționa gratuit, informațiile să fie dirijate către cei care au nevoie de ele. În final, o să avem o platformă instituționalizată pentru mediul de afaceri, mai complexă decât cea de acum“, a precizat Mihai Apopii.

„Săptămânile trecute le promiteam oamenilor de afaceri din Neamț (promisiune făcută și la Topul Firmelor, în luna octombrie, n.n.) că până la finele anului vom asigura, alături de Camera de Comerț și Industrii Neamț, un Birou Unic care să le asigure accesul facil la documentele de care au nevoie. Astăzi, am demonstrat că ne ținem de cuvânt față de mediul de afaceri din Neamț“, a spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. „Suntem al doilea județ din România care a înființat un astfel de Birou Unic adresat oamenilor de afaceri, după Timiș. Mă bucur mult că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. El a izvorât din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene.

Sunt perfect conștient că mai avem multe de făcut pentru mediul de afaceri, însă suntem pe un drum bun, care trebuie continuat și accelerat. Oamenii de afaceri vor avea din partea mea și a Consiliului Județean Neamț întregul sprijin pentru a-și dezvolta investițiile și de a contribui astfel la creșterea economică a județului nostru“, a mai precizat Arsene. (M.O.T.)

< Articolul anterior
Concurs de limba engleză
Urmatorul articol >