Se caută şefi la Poliţia Neamţ, la departamentele de Investigare a Criminalităţii Economice

22/07/2018

Săptămâna aceasta este deschisă înscrierilor la concurs pentru două posturi cheie din Poliţia Neamţ. IPJ organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef birou la Biroul de Investigare a Criminalității la regimul fondurilor publice și a corupției din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice , prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliţie, prin recrutare din sursă internă, şi examen pentru ocuparea funcţiei de şef birou la Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliţie, prin recrutare din sursă internă.
Persoanele interesate de aceste posturi se pot înscrie la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț – Serviciul Resurse Umane, înscrierile fiind deschise din 20 iulie şi până pe 27 iulie.
Concursul pentru ocuparea postului de şef Investigare a Criminalității la regimul fondurilor publice și a corupției va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, la data de 16 august, în sala de şedinţe şi va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale, care va fi apreciat cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare şi a obţinut minim nota 7,00. Nota finală se calculează ca medie aritmetică între notele acordate de membrii comisiei cu două zecimale, fără rotunjire. Pentru a participa la examen, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie, definitivați în profesiesă aibă gradul profesional de minim subinspector de poliție, iar printre condiţii se mai numără aceea de a deţine ori să obţină avizul conform al Procurorului General al Parchetului de pe lângă ICCJ pentru funcţionarea ca organ de cercetare de poliţie judiciară, să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau 3 ani vechime în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare. Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe 21 august.
Pentru postul de şef şef birou la Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, examenul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, la data de 17 august, orele 10.00, în sala de şedinţe şi va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. Pe 22 august vor fi afişate rezultatele finale.

Geanina NICORESCU