Poliţiştii i-au oprit pe motociclişti pentru a le reaminti că “viaţa are prioritate”

22/07/2018

Preocupaţi de prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi motocicliştii, poliţiştii au desfăşurat, în data de 21 iulie, o campanile de educaţie rutieră dedicată lor, intitulată sugestiv “Alege viaţa!”.
Potrivit agentului Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamţ, în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut numărul accidentelor de circulaţie produse de către conducătorii de motociclete. Astfel, anul acesta s-au înregistrat 5 evenimente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, din care două au avut drept consecinţă vătămarea corporală gravă a conducătorilor de motociclete, iar restul de trei- vătămarea corporală uşoară.
În  derularea campaniei de educație rutieră “Alege Viaţa!”, dedicată creșterii gradului de siguranță rutieră al utilizatorilor de vehicule cu două roți, la data de 21 iulie, au fost desfăşurate activităţi preventive, grupul ţintă fiind conducătorii de motociclete. Întrunirea a fost organizată de un club moto din Neamţ şi s-a materializat prin distribuirea de pliante, stickere  cu sloganul „ Alege Viața!”, şi implicit discuţii rutiere cu caracter preventiv.
“Prin această campanie,  I.P.J. Neamţ doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra riscului la care se expun participanții la trafic, și totodată conștientizarea publicului țintă asupra consecințelor grave ale accidentelor de motocicletă și reducerea numărului de victime al vitezei excessive”, a precizat agentul Georgiana Moșu.
A doua etapă a campaniei se va desfăşura la data de 12 august, în municipiul Roman, când, cu ocazia unei întruniri moto, vor fi desfăşurate activităţi preventive şi vor fi prezentate primele măsuri în cazul unui accident rutier în care sunt implicaţi motociclişti, acţiune care va fi organizată cu sprijinul Serviciului de Ambulanţă Neamţ.
Geanina NICORESCU