Oliver Costea este noul şef al Direcţiei Agricole

15/07/2013

costea oliver cristian

 

Oliver Cristian Costea este noul şef al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Neamţ. El vine de pe funcţia similară ocupată la Călăraşi, din luna octombrie 2012, acolo unde a fost detaşat de la Direcţia Agricolă Harghita via Craiova.

Anterior procesului de “rotaţie a cadrelor” început în toamna anului trecut de Ministerul Agriculturii, Oliver Costea a fost timp de şase ani şeful Direcţia Agricole Dolj. Câtă vreme a fost şeful Agriculturii Călăraşi a făcut o bună impresie, implicându-se în imprimarea unui ritm alert la depunerea cererilor pentru ajutorul financiar acordat fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă. “Ca şi la Dolj, judeţ care este primul pe ţară ca număr de cereri pentru ajutorul de minimis, şi la Călăraşi am impulsionat depunerea acestor cereri şi chiar am fost felicitat  pentru asta, de domnul secretar de stat, într-o videoconferinţă”, explica directorul Oliver Costea, declarând că soluţia este munca şi în week-end. “Am lucrat şi sâmbăta şi duminica şi cred că acest lucru s-a văzut, adică de la 3.400 de cereri care erau înaintea venirii mele au fost depuse în total 5.548”.

El îl înlocuieşte aici pe Ion Popescu, directorul adus de la Gorj pentru şase luni, care acum se întoarce la DADR Gorj.

Sistemul de rotire pe funcţii a celor 25 de directori din ţară care nu au putut fi schimbaţi s-a aplicat până acum, când reorganizarea dorită a fi implementată de minister ar putea rezolva problema numirilor.

Cristina IORDACHE