Recomandate, alimentele bogate în potaiu și magneziu
O dietă sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea nivelurilor optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în potasiu și magneziu, reduc nivelul tensiunii arteriale. Urmarea unei diete hrănitoare, sănătoase pentru inimă este sugerată tuturor persoanelor cu tensiune arterială crescută. Pentru că, se știe, hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc pentru bolile de inimă, dar care poate fi prevenit.
*Alimente care scad tensiunea
Citricele sunt bogate vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă prin reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Peștii grași sunt o sursă excelentă de grăsimi omega-3, care au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale și scăderea nivelului de compuși care constrâng vasele de sânge.
Semințele de dovleac sunt o sursă concentrată de substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale. Conțin magneziu, potasiu și un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.
Fructele de pădure au fost asociate cu o varietate de beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv potențialul lor de a reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială. Boabele sunt o sursă bogată de antioxidanți, inclusiv antocianine, care sunt pigmenți care conferă boabelor culoarea lor vibrantă. S-a demonstrat că antocianinele cresc nivelul de oxid nitric din sânge și reduc producția de molecule care restricționează vasele de sânge, ceea ce poate contribui la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Afinele, zmeura, murele și căpșunele sunt doar câteva dintre fructele de pădure care au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale.
Morcovii crocanți sunt o legumă de bază în dietele multor oameni. Au un conținut ridicat de compuși fenolici care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației, scăderea nivelului tensiunii arteriale. Morcovul crud poate fi mai benefic pentru reducerea tensiunii arteriale.
Roșiile sunt bogate în numeroși nutrienți, inclusiv potasiu și licopen care a fost asociat cu efecte benefice asupra sănătății inimii. Consumul de alimente bogate în licopen poate ajuta la reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Tina CONDREA