Nominalizaţii la Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură

20/09/2013

jepSeara de excelenta in agricultura (1)

În perioada 26-29 septembrie 2013, la Centrul Expozițional Providența din Iași, vor fi organizate cele mai complexe evenimente dedicate sectorului agricol din Regiunea de Nord-Est: Târgul pentru Fermieri AGRALIM, Forumul Agricol și Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est.

Pentru a încuraja și facilita interacțiunea dintre fermierii din Moldova, dintre specialiști în domeniul agricol, fermieri și furnizori de inputuri, de utilaje agricole, de soluții zootehnice și de finanțare și a discuta aspecte de importanță în agricultură, AGRALIM a dezvoltat o platformă complexă: Clubul Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est. După evenimentul de lansare a Clubului care a avut loc la Ruginoasa, pe 6 iunie a.c. și a reunit peste 250 de mari fermieri, un moment deosebit dedicat membrilor clubului este Seara de Excelență pentru Agricultură, când va avea loc și prima gală de premiere a excelenței în agricultura din Regiunea de Nord-Est.

Premiile de excelență AGRALIM 2013 vor fi acordate fermierilor, antreprenorilor și specialiștilor în sectorul agricol din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Bacău, Suceava, Neamț, acestea fiind stabilite în baza nominalizărilor făcute pentru 12 categorii; nominalizări realizate de direcțiile pentru agricultură din aceste județe, precum și de  prof.dr. Eugen Ulea, Director al Staţiunii Didactice Iaşi – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Florin Mindirigiu, Director General ABplus Events – organizator Târgul pentru Fermieri Agralim, Forumul Agricol și Seara de Excelență în Agricultură; Cristina Baghiu, Director Regional Nord-Est Banca Comercială Carpatica – reprezentant Partener Oficial AGRALIM.

 

* Fermieri nemțeni nominalizați la premii

Pentru Premiul de ”Excelență în agricultură din Regiunea Nord-Est, din județul Neamț a fost nominalizat Nicolae Teodoru pentru rezultatele deosebite obținute în Fermă circuit închis porcine.  La premiul ”Fermierul anului în județul Neamț”, nominalizații sunt Vasile Iacob, cu fermă vegetală și Constantin Cocea cu ferma zootehnică. La categoria ”Tânăr fermier de succes” din județul nostru concurează Emilian Prisecaru, patron de fermă vegetală. La premiul pentru ”Managerul anului în ferma ecologică”  este nominalizat Constantin Micu, proprietar de fermă ecologică, iar Claudiu Mihăluțe vrea să-și adjudece premiul pentru ”Inovații în Agricultură în Regiunea Nord –Est”.

La categoria ”Premiul de Excelență pentru Jurnalism Agricol în Regiunea Nord –Est sunt nominalizați: Sergiu Ciocoiu – TVR Iași, Petru Done- ”Ziarul de Bacău” , Bogdan Caliniuc, Revista ”Fermierul botoșănean”, Tina Condrea– Ziarul Ceahlăul, Simona Pop- ” Evenimentul” –ziar regional al Moldovei – Vaslui și Cristina Scorțariu, Ziarul ”Săptămânalul Rădăuțean” – Suceava.

Câștigătorii premiilor vor fi anunțați în cadrul unei recepții oficiale ce va avea loc în cadrul Serii de Excelență în Agricultură, pe 28 septembrie, la Centrul Providența Iași.

Tina CONDREA