Lansare a Campaniei OAMENII TIMPULUI

11/08/2015

lansare campanieProf. univ. dr. Daniel Şandru, Directorul Revistei TIMPUL, şi Ovidiu Iulian Portariuc, primarul municipiului Botoşani, au lansat în data de 10 august, Campania OAMENII TIMPULUI în judeţul Botoşani. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Botoşani.

Campania este iniţiată de Revista TIMPUL, revistă la care a lucrat şi pe care a condus-o timp de câţiva ani poetul Mihai Eminescu. Consider că este foarte important ca proiectul să fie sprijinit de comunitatea locală. O astfel de iniţiativă înseamnă promovarea oraşului Botoşani la nivel naţional”, a declarat primarul municipiului Botoşani.

Organizatorii Campaniei OAMENII TIMPULUI au menţionat că Gala locală de la Botoşani va avea loc în cursul lunii noiembrie, la eveniment urmând a fi prezentaţi nominalizaţii judeţului omonim în mod oficial comunităţii locale. „Mulţumim Primăriei Municipiului Botoşani şi domnului primar Portariuc pentru deschiderea şi susţinerea de care au dat dovadă. Îi invităm şi pe aleşii locali de aici să plantăm împreună seminţele recunoaşterii valorii tradiţionale botoşănene. Botoşanii vor rămâne un reper important al acestei Campanii. Să nu uităm că anul trecut, împreună cu pianista Raluca Ştirbăţ, am demarat campania de salvare a casei lui George Enescu de la Mihăileni şi am reuşit să demarăm lucrările de reabilitare a acesteia”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel Şandru.

Astăzi, 11 august, începand cu ora 12.00, în Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Chişinău are loc lansarea Campaniei OAMENII TIMPULUI în Republica Moldova. Alături de organizatori, vor mai participa conducerile primăriilor Iaşi şi Chişinău, precum şi numeroşi oameni de cultură de pe ambele maluri ale Prutului.

G.N.