Comunicat de presă Au fost desemnați membrii juriului care va desemna câștigătorii competiției E.ON Energy Globe Award România

19/07/2016

E-ON Energy Globe* Cinci experți independenți, cu o vastă experiență în domeniul energetic, vor evalua proiectele și inițiativele primite din întreaga țară * Până la termenul limită, 15 iulie, pe platforma energyglobe.ro au fost înregistrate peste 150 de proiecte * Câștigătorii celor cinci categorii din concurs vor primi premii importante acordate de partenerii competiției

Cele peste 150 de proiecte din domeniul eficienței energetice și protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iulie, vor fi evaluate de către un juriu format din cinci experți independenți, cu o vastă experiență în sectorul energetic local și internațional: Răzvan Nicolescu (Energy Executive Lead Advisor în cadrul Delloite Central Europe, fost ministru delegat al energiei), Matthias Schmuderer (expert compania germană Enerbasics, specializată în consultanța pentru sectorul energetic), Mihai Albulescu (conferențiar universitar la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, fost secretar de stat la Ministerul Energiei), Adrian Dumitru Tanțău (profesor la Academia de Studii Economice București, Departamentul UNESCO pentru Administrarea Afacerilor și coordonator al Programului de tip MBA Entrepreneurship and Business Administration in Energy), Silvia Vlăsceanu (doctor în energetică, membru al Consiliului Consultativ al ANRE și membru al Consiliului Economic și Social al României).

După analizarea fiecărui proiect în parte, membri juriului vor întocmi o listă scurtă cu cele mai bune proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar dintre acestea le vor alege pe cele care vor câștiga respectivele categorii. Departajarea se va realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potențialul de replicare a respectivei inițiative și componenta legată de eficiența energetică. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câștigătorul general al competiției, cel care va reprezenta România la etapa internațională a Energy Globe Award, programată în 2017 la Monaco.

Cele cinci categorii din competiție sunt: Companii, Municipalități, Do it yourself, Tineret și Idei. Dacă în primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate în diverse faze de realizare, în cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele inițiative sau idei încă neimplementate. Eventualul câștigător al acestei din urmă categorii ar putea obține, din partea E.ON sau a unor parteneri ai competiției, susținere pentru a-și pune ideea în practică.

Proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate și se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la București.

Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și a ideilor din domeniul eficienței energetice și al protejării mediului în cadrul competiției E.ON Energy Globe Award România a fost prelungit de la 30 iunie până la 15 iulie, pentru a da posibilitatea cât mai multor titulari de astfel de inițiative să le înregistreze în concurs.

Competiția este deschisă pentru orice persoană fizică sau juridică din România, precum comune, municipalități, societăți comerciale, instituții științifice și de cercetare, organizații de stat, organizații neguvernamentale, școli sau universități.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiție la nivel internațional din domeniul eficienței energetice și protejării mediului înconjurător, cu o tradiție de aproape două decenii, este organizată în România, în premieră, de către compania E.ON. Din 2016, România intră în familia celor peste 170 de țări din întreaga lume unde este premiată, prin intermediul Energy Globe Award, excelența în domeniul eficienței energetice, protejării mediului și promovării resurselor regenerabile.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat în 1999 de pionierul în domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este cel mai important premiu din lume pentru soluții de economisire a energiei și protecția mediului, putând fi considerat un Oscar pentru ecologie.

Despre E.ON România

E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 21.400 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri și desfășoară activități în 20 de județe situate în jumătatea de Nord a țării, având circa 3,1 milioane de clienți. În ultimii zece ani, E.ON a investit în România peste 1,3 miliarde de euro.

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România