Și-a ars mâinile încercând să-și salveze animalele din foc

28/09/2018

Un bărbat din satul Crăiești, comuna Bozieni, a făcut atac de panică și și-a ars mîinile în focul izbucnit, în dimineața de 26 septembrie, la adăpostul animalelor.
La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Poienari şi Detașamentului de pompieri Roman, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate medie şi o autocisternă, fiind sprijinite și de patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Oniceni şi Bozieni, care au stins incendiul.
Au ars adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, realizat din chirpici cu învelitoare din lemn şi mai multe bunuri aflate în interior(2 butoaie de lemn, 3 butoaie PVC, materiale textile, plante furajere şi 2 uşi de lemn).
Proprietarul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Neamţ, refuzând transportul la spital. Se pare că focul care a cuprins adăpostul de animale s-a extins de la gunoaiele adunate și arse în curte, fix lângă anexele gospodărești.
Geanina NICORESCU