Vă chemăm alături de noi în campania “Dăruieşte tot anul!”

19/12/2013

poza tvm2

 „Am spus-o într-un rând că ceea ce ne inspiră durerea cea mai mare şi o adevărată teamă de viitorul acestei ţări nu sunt pe atâta oamenii generaţiei actuale pe cât tinerii noştri, care vor stăpâni în viitor soarta naţiei lor. Lucrarea continuă a instituţiilor prea liberale a consistat la spiritele tinere în dărâmarea oricărei autorităţi dumnezeieşti şi omeneşti, într-o încredere oarbă în propria persoană neînsemnată, în nerespectarea oricărui superior. Uşurinţa cu care tinerii la noi discută oameni şi lucruri, expresiile de care se servesc, suficienţa şi lipsa de naivitate e un semn că avem a face cu oameni îmbătrâniţi înainte de vreme, cărora le-am putea prezice de pe acuma lipsa de statornicie şi impotenţa morală. Aceasta-i pedeapsa ce ne-o dă Dumnezeu pentru c-am făcut din şcoli numai unelte în care se îngrămădesc învăţarea unei mulţimi de cunoştinţe, fără să fi îngrijit deloc pentru creşterea inimei şi caracterului, căci niciodată tăria unui popor n-a stat în instrucţie şi numai în instrucţie, ci totdeauna în creştere. O cunostinţă, mai ales în şcoalele secundare, care nu are rol educativ, e o cunoştinţă stearpă şi nefolositoare”.

(Mihai EMINESCU – DESPRE EDUCAŢIE, Curierul de Iaşi, 5 iunie 1877)

 

“Dăruieste tot anul!”…O campanie iniţiată de Sedpress Ceahlăul, TVM Neamţ, Asociaţia Sens Civic şi Fundaţia Dakini Divine. Duminica 22 decembrie, 6 ore de live la TV M Neamţ pentru cei care pot dărui tot anul.

Iniţiatorii doresc ca prin acest proiect să dezvolte o strategie care să schimbe mentalitatea conform căreia…oferim cadouri şi facem fapte bune numai în perioada sărbătorilor. Şcoala, copiii defavorizaţi material care au nevoie tot timpul de cineva care să le fie alături…NU TRĂIESC DOAR DE SĂRBĂTORI. În acest sens, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor publice nemţene, firme şi oameni de afaceri vor fi prezenţi în data de 22 decembrie începând cu ora 12.00 în platourile Tv M Neamţ pentru a face loc în viaţa lor unor copii cu rezultate deosebite la învăţătură pentru care necesităţile, nu sunt 3 bomboane de Crăciun, ci cărţi, caiete, baza materială pentru a-şi dezvolta abilităţile. Timp de un an, copiii vor fi ajutaţi de oameni cu suflet…aceştia le vor asigura tot ceea ce este necesar pentru ca traiul lor să devină normal. Suntem darnici, DOAR DE SĂRBĂTORI ? Putem, în datoria noastră de oameni, să arătăm că anul durează 365 de zile!.

 

Dotarea materială a instituţiilor de învăţământ se bazează tot mai mult pe sprijinul părinţilor. Şcoala nr 2 structura Văleni, nu face rabat de la regulă…numai că diferenţa dintre alte şcoli şi această unitate de învăţământ, constă în faptul că necesarul financiar nu poate fi suportat de către părinţi.

Vă chemăm acum alături de noi să dăruim tot anul celor care sunt în nevoie!