HCF Piatra Neamț susține duminică primul meci oficial din 2017

13/01/2017

 

Handbalistele de la HCF Piatra Neamț vor disputa duminică primul meci oficial din 2017, pe teren propriu cu CNOT Iași, în etapa a 11-a a seriei A din divizia A. Inițial, sportivele pietrence trebuiau să debuteze în noul an la finele săptămânii trecute, în deplasare cu Spartac București, însă confruntarea de atunci a fost amânată din cauza drumurilor blocate din țară. În aceste condiții, elevele lui Dan Valentin vor susține primul meci oficial din 2017 în fața propriilor suporteri și în fața unui adversar despre care nu are foarte multe informații.

CNOT Iași este un club înființat în vara anului trecut, dar care s-a înscris mai târziu în campionat din cauza unor probleme de organizare, iar până acum, în cele 7 jocuri disputate, nu a obținut nicio victorie și se află pe penultimul loc în clasamentul seriei A. La gruparea ieșeană se pare că evoluează și o serie de sportive care s-au format la Piatra Neamț, cum ar fi Agape, handbalistă care a părăsit pe HCF în urmă cu un an și jumătate, a plecat în Spania, iar ulterior a revenit acasă, la Iași, sau Diniță, o jucătoare cu dublă legitimare.

De partea cealaltă, fetele de la HCF și-au reluat rapid pregătirile după sărbătorile de iarnă, s-au antrenat pe plan local și sunt pregătite pentru duelul cu formația din Iași. Din păcate, tehnicianul pietrean nu se poate baza în continuare pe două dintre tinerele de perspectivă din lot, care la finele anului trecut au fost operate de ligamente și care se află în perioade de recuperare. Este vorba despre interul stânga Anca Oancea, una dintre cele mai utile sportive în prima parte a sezonului, care are nevoie de două luni și jumătate de recuperare, și junioara Simona Miron, extrema dreaptă născută în anul 1998, care a avut și ea o operație de ligamente și care trebuie să stea 5 luni pe margine.

Celelalte sportive din lot sunt apte, s-au pregătit normal în această perioadă și sunt gata să debuteze cu o victorie în noul an. „Nu cunosc foarte multe amănunte despre adversarul de duminică, dar știm că are în componență și o serie de sportive crescute la Piatra Neamț. Prin ceea ce au arătat până acum, ieșencele nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru noi, dar tratăm partida cu maximă seriozitate și vrem să ieșim învingătoare din acest duel. Fetele s-au antrenat bine până acum, nu avem probleme de lot, cu excepția sportivelor care au suferit intervenții chirurgicale, și sper ca cele care vor intra pe teren să aibă evoluții bune, așa cum au avut în ultimele jocuri din 2016, când au obținut victorii în fața unor echipe importante din serie. Îmi doresc de asemenea să avem parte de un public cât mai numeros, duminică, la sala Polivalentă, intrarea este liberă, iar aportul fanilor la ultimele jocuri de acasă s-a dovedit de multe ori decisiv. Așadar îi așteptăm în număr cât mai mare duminică, de la ora 11, pentru a ne susține să bifăm primul succes din noul an“, a declarat antrenorul Dan Valentin.

Handbalistele de la HCF încep anul de pe poziția a șaptea în clasament, cu 13 puncte, după ce în primele 10 etape din tur au înregistrat 4 victorii, un rezultat de egalitate și 4 eșecuri. HCF a remizat în ultimul joc oficial din 2016, 26-26 pe teren propriu cu Știința Bacău, în timp ce CNOT Iași a pierdut cu 27-41, duelul de acasă cu SCM Pitești. La fel ca și fetele de la Piatra Neamț, nici cele de la Iași nu au jucat la finele săptămânii trecute partida cu Neptun Constanța, după ce dobrogencele nu au putut să facă deplasarea până în Moldova.

Partida dintre HCF Piatra Neamț și CNOT Iași se joacă duminică, de la ora 11, la sala mare Polivalentă și va fi arbitrată de cuplul, Velișcă – Vlad, din Buzău. Tot în runda a 11-a se mai joacă meciurile, Neptun Constanța – SCM Pitești, Rapid București – Știința Bacău, CS Buzău – CSM II București, Dinamo București – Știința București, CSU Târgoviște – Spartac București și Șc. 181 București – Activ Plopeni.

„Gratuitate în sala Polivalentă este ceva normal“

Una dintre formațiile care beneficiază de gratuitate în sala Polivalentă, după decizia pozitivă luată de consilierii locali de la începutul acestui an, este și cea feminină de handbal FCF Piatra Neamț. Elevele lui Dan Valentin se pot antrena în cele două săli aproximativ 10 ore pe săptămână și pot disputa meciurile din campionat fără a plăti niciun ban.

Antrenorul Dan Valentin consideră această hotărâre una normală și benefică pentru sportul de echipe din municipiu. „Consider că e ceva normal și nu trebuie să o luăm ca o gratuitate. Sala Polivalentă a apărut ca urmare a rezultatelor pe care le-au avut echipele de handbal și volei din Piatra Neamț, campionii naționali la handbal masculin și volei feminin, medalie de bronz la handbal feminin, dar și alte performanțe. La Piatra Neamț au crescut și s-au format sportivi de mare valoare, cum ar fi Luminița Huțupan, de 3 ori câștigătoare a Ligii Campionilor, iar la un moment dat s-a pus problema ca această sală să îi poarte numele. Consider că sportivii au contribuit și au «obligat» într-un fel autoritățile locale și județene, prin performanțele realizate,  să construiască această sală. Cel mai important la ora actuală este ca sportul pietrean să se așeze pe relații sănătoase și să fie susținut și mai mult. E bine că ne putem antrena și juca în condiții foarte bune, vin echipe la noi care apreciază sala în care jucăm, în comparație cu sălile lor, apreciază orașul, iar din acest punct de vedere avem numai de câștigat. Sperăm să fim susținuți în continuare din toate punctele de vedere, și logistic și financiar, pentru că prin sport, comunitatea are de câștigat“, a declarat antrenorul Dan Valentin.

Nu s-a stabilit data de disputare a restanței cu Spartac București

Handbalistele de la HCF Piatra Neamț nu au jucat primul meci oficial din 2017, cel din deplasare cu Spartac București, pentru că nu au putut face deplasarea spre capitală din cauza drumurilor blocate în urma căderilor masive de zăpadă. Șefii pietreni au anunțat federația că nu pot disputa acest meci și urmează ca cele două cluburi să stabilească în perioada următoare o dată când vor juca această restanță. „Deocamdată nu am convenit cu cei de la Spartac când vom juca această restanță. Ne vom pune de comun acord, vom anunța și federația și în perioada următoare vom stabili o dată. E mai greu în această perioadă să găsim o dată pentru că jucăm la fiecare sfârșit de săptămână. Va fi o pauză la finele lui februarie când vor și niște acțiuni ale echipelor naționale și, cel mai probabil, atunci vom găsi o portiță să jucăm“, a spus antrenorul de la HCF Piatra Neamț.

În prima etapă din noul an, cea de la finele săptămânii trecute, s-au jucat doar 3 partide din cele 7 programate, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: CSM II București – Șc. 181 București 32-32, SCM Pitești – Dinamo București 17-39 și Activ Plopeni – Rapid București 14-30.

 

Handbal

Ultimul meci din tur pentru CSM Roman

Handbalistele de la CSM Roman vor întâlni duminică, pe teren propriu, pe CSM Bistrița, în etapa a 13-a a Ligii Naționale, ultima a turului. Gruparea de la malul Moldovei a debutat cu dreptul în 2017, după victoria cu emoții, 24-23 de la Cisnădie, și este favorită și în duelul cu nou promovata din Bistrița, formație care până acum a avut un parcurs destul de bun în campionat. Ardelencele sunt în acest moment pe locul 8 în clasament, cu 15 puncte, iar runda trecută au pierdut greu acasă, 27-28 cu HC Zalău. Cele două formații nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci oficial pe prima scenă handbalistică, iar gazdele de duminică, prin valoarea superioară a lotului și prin experiența din Liga Națională, sunt favorite la victorie.

Confruntarea de la Roman se joacă de la ora 11 și va fi arbitrată de cuplul Moldoveanu – Georgescu din Constanța.

Tot în această etapă se mai joacă partidele, Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie, Universitatea Cluj – Cetate Deva, HC Zalău – Unirea Slobozia, SCM Craiova – HCM Râmnicu Vâlcea, iar Danubius Galați va sta. Confruntarea dintre CSM București și Corona Brașov, scor 34-25, s-a jucat în devans.