Trei telefoane valoroase, sustrase dintr-un apartament

20/09/2018

Un adolescent a reușit să fure, într-o noapte, intrând prin efracție într-un apartament din Roman, trei telefoane mobile în valaore de aproximativ 9.000 de lei. Tânărul, în vârstă de 16 ani, este din Iași dar locuiește fără forme legale în Roman.
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman l-au identificat şi reţinut după ce au stabilit, în urma documentării activităţii infracţionale, că el este cel care, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, a fi pătruns prin efracţie, pe fereastra unui imobil din Roman, ce aparține unei tinere de 28 de ani, din localitatea Poienari și din incinta acestuia a sustras trei telefoane mobile, creând un prejudiciu de aproximativ 9000 de lei.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ.
Urmează să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
Tot în data de 18 septembrie, femeia de 38 de ani, din Vaslui, care a jefuit un romașcan în noaptea de 9 spre 10 septembrie, a fost arestată pentru 30 de zile prin decizia Judecătoriei Roman. Din cercetările efectuate a reieşit că în noaptea cu pricina femeia ar fi sustras, fără drept, din incinta locuinţei unui bărbat de 38 de ani, din Roman un telefon mobil şi aproximativ 4000 de lei.
Geanina NICORESCU