TOP 5 orașe din Europa pe care le poți vizita împreună cu cei mici

07/07/2019

Dacă vrei să mergi în vacanță cu familia, să vizitezi, dar și să te relaxezi ai grijă cum îți faci planurile. Știi bine că cei mici au o energie de 10 ori mai mare decât a ta și, de obicei, răbdare puțină spre deloc. Tocmai din acest motiv trebuie să fii atent atât la destinația pe care o alegi cât și la cazare. În funcție de vârsta copilului urmărește să ai în și lângă hotel facilități  care îți vor fi utile. Un restaurant bun, spații de joacă, un parc, o piscină, babysitter, dacă este cazul si, în caz de nevoie, o unitate medicală. 

Iată câteva destinații în care copiii tăi nu se vor plictisi!

Barcelona oferă tot ce ai nevoie pentru o escapadă împreună cu familia. Plajă, obiective turistice de neratat, grădini luxuriante, catedrale, muzee și restaurante celebre. Iar pentru cei mici, grădina zoologică din acest oraș poate deveni o adevărată aventură. Copiii vor putea vedea peste 7000 de animale, iar pentru a nu obosi, poți închiria niște mașinuțe speciale, destinate vizitatorilor. Nu trebuie ratat nici spectacolul acvatic oferit de delfini. Pe avion, pentru a nu se plictisi cei mici, poți lua cu tine niște mașinuțe sau câteva cărți de colorat. 

Paris/ Disneyland este deja cunoscut pentru spectacolele pe care le oferă celor mici. Este locul unde redevii copil, așa că nu te vei plictisi chiar dacă ești doar însoțitor. La Disneyland sunt două parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios. În primul dintre acestea vei găsi faimosul castel roz cu teme clasice disney, dar și castelul Frumoasei Adormite în fața căruia au loc parade cu personaje din povești și  desene animate. În Walt Disney Studios vei întâlni, bineînțeles, studiourile și le vei putea vizita. Cei mici vor fi bucuroși să vadă unde s-au “născut” personajele lor preferate. Mai pe scurt, o destinație de neratat, atât pentru copii, cât și pentru cei mari. 

Copenhaga este și ea pe lista orașelor în care cei mici se pot simți extraordinar. Și cum ar putea să lipsească, când aici se află parcul de distracții Tivoli Gardens. Un loc magnific, unde și tu, ca adult te vei simți extraordinar. Grădini impresionante, restaurante, cafenele, teatru în aer liber și o sală de concerte în care pășeșc artisști internaționali. Toate la dispoziția vizitatorilor. Și ar mai fi ceva, copaci falnici, la umbra cărora te poți odihni și poți admira pesiaje superbe!

Valencia se mândrește cu cel mai mare acvariu din Europa, întins pe o suprafață de peste 100 de mii de metri pătrați, care găzduiește aproximativ 45 de mii de exemplare din 500 de specii. Oceanograful are și cel mai lung tunel acvatic din Europa, 70 de metri. Te vei plimba prin “ocean” sau , cel puțin, așa o să ai impresia. Pe lângă tine vor trece pisici de mare, delfini, balene sau alte specii de pești. Nici nu vei ști cine e mai antuziasmat, tu sau copiii?! Dacă o să ajungi în acest oraș în sezonul cald, nu rata plajle. Sunt late, curate și cu nisip fin. 

Ohrid este un oraș din Macedonia, care oferă liniște, relaxare, peisaje frumoase și prețuri excelente, atât la cazare, cât și la mâncare. Te poți bucura împreună cu familia de plimbări cu barca pe lacul Ohrid și poți face plajă în locuri special amenajate. Orașul Ohrid  găzduiește peste 300 de biserici și oferămulte obiective turistice, precum Cetatea lui Samuil, Teatrul Antic sau Man[stirea Sfântului Naum.

Așadar, în funcție de dorințe și buget, poți începe planurile pentru următoarea destinație de vacanță.