Cum să organizezi o petrecere de vară memorabilă la tine în curte

07/07/2019

Mult așteptata vară a sosit și nimeni nu mai are chef să stea în casă. Totuși, nici afară parcă nu îți vine să stai dacă nu ai cu cine. Iată deci motivul perfect de a da o petrecere de vară în aer liber. Dacă ai și o curte generoasă și vecini de treabă, care îți sunt chiar prieteni poate, poți foarte ușor să dai o petrecere chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să te deplasezi la pădure, sau în altă locație îndepărtată. 

E normal să îți dorești ca petrecerea să fie reușită și toată lumea să se simtă bine, dar nu trebuie să te stresezi prea mult. Nu după ce vei citi acest articol, în care vorbim despre tot ce nu trebuie să lipsească de la o petrecere în curte. 

Stabilește cine este invitat

Faptul de a știi pe cine vrei să inviți te va ajuta să pregătești curtea, activitățile precum și mâncarea, în funcție de invitații tăi. Câți vor fi prezenți? Vei avea și copii? Vor participa și pensionari? 

După ce stabilești pe cine vrei alături, asigură-te că îi vei invita pe toți din timp. De asemenea, odată cu invitația, menționează și ce aștepți de la ei. Ar trebui să aducă și ei ceva? Dacă da ce? Cum ar trebui să fie îmbrăcați? Când ar trebui să se aștepte să plece de la petrecere? Menționează cum ai de gând să îți petreci timpul împreună cu ei. Asta te va ajuta atât pe tine, cât și pe ei. 

Stabilește un meniu simplu

Știm că vrei să impresionezi fiecare oaspete cu mâncarea pe care o vei servi, dar este recomandat să nu te stresezi prea mult în această privință. Nu vrei să fii obosit sau crispat tocmai la petrecere pe care o dai tu. Dacă nu ai un buget mare pentru mâncare, comunică cu invitații tăi. 

Cel mai ușor este să pregătești grătare. Apoi roagă invitații tăi să aducă garnituri, aperitive și desert, în funcție de posibilitățile și de preferințele lor, pentru a putea fi împărțite apoi cu toți invitații. Poți proceda la fel și cu răcoritoarele. 

Creează atmosferă folosind muzică și lumini

Muzica și luminile sunt perfecte pentru a crea o atmosferă plăcută, mai ales dacă petrecerea se prelungește spre seară. Pentru iluminat poți fi foarte creativ. O soluție la îndemâna oricui este să folosești banda cu LED. Aceasta poate fi instalată în diverse locuri, pentru a crea lumină în mod neașteptat. O poți folosi chiar și pentru a crea litere sau mesaje pentru invitații tăi. Lampioanele sunt o altă metodă elegantă și plăcută de a crea o lumină discretă. 

În privința muzicii, alege cântece care sunt plăcute de majoritatea oamenilor, piese mai vechi, hituri, sau piese de vară. Poți încerca să pui și jazz sau muzică clasică, dacă crezi că le-ar plăcea invitaților tăi. 

Nu uita de jocuri amuzante

Petrecerile din curte sunt o ocazie ideală pentru jocuri de societate, de cărți sau alte jocuri pe echipe. Iată aici câteva exemple.  Dacă ai spațiu suficient, poți improviza un teren de fotbal sau volei. Jocuri precum Jenga, Remi sau altele vor fi foarte apreciate chiar și de cei mai în vârstă. Dacă vor fi prezenți copii, poți organiza o vânătoare de obiecte ascunse prin curte. 

Lasă-ți creativitatea să își facă treaba și vei avea cea mai cool petrecere de vară chiar la tine în curte. Aceste sfaturi cu siguranță îți vor fi de mare folos.