„Stelara” la mâna romaşcanilor

21/06/2013

STELARA 002

 

Clădirea fostei centralei termice de pe strada C.A. Rosetti, foarte aproape de şcoala „Vasile Alecsandri” zace în paragină de mai mulţi ani şi, cu toate eforturile autorităţilor locale, nu s-a găsit încă investitorul care să dorească să o preia şi să o reabiliteze. Acum, centrala termică este adăpost pentru oamenii străzii şi câini vagabonzi fiind un focar de infecţie pentru locuitorii din zonă.

Omul de afaceri romaşcan, Vasile Balcan, şi-a manifestat dorinţa de a prelua clădirea cu scopul de a o transforma în baie publică dar după o analiză serioasă a planului de afaceri proiectul a picat ca fiind neprofitabil. Primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, doreşte să afle părerea romaşcanilor în urma unui sondaj de opinie cu două întrebări: 1. Sunteţi de acord cu demolarea clădirii centralei „stelare”? şi 2. Doriţi să fie reabilitată clădirea, cu fonduri europene în perioada 2014 – 2020?

Dacă se va dori demolarea în locul clădirii se va ridica un loc de joacă şi o parcare. Întrebările vor fi lansate pe site-ul primăriei şi prin sms prin sistemul gratuit de care beneficiză autorităţile locale iar răspunsurile cetăţenilor sunt aşteptate inclusiv prin intermediul presei locale.

Dan VASILIU