Și-a făcut scrum gospodăria încercând să deparaziteze cotețul găinilor

08/08/2018

Metoda băbească, de deparazitare a cotețului păsărilor cu ajutorul fumului, a ruinat o familie satul Doina, comuna Girov. Proprietara a intrat în coteț cu o făclie aprinsă și, cum era de așteptat, lemnul din care era asamblată construcția a luat foc. Flăcările s-au extins cu repeziciune la locuința lipită de coteț, așa încât vâlvătaia nu a mai putut fi stăvilită de biata femeie.
“În dimineața de 7 august, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Doina, comuna Girov. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi și de un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Girov”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Pompierii s-au luptat cu flăcările puternice aproape două ore. Au ars aproximativ acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare din carton bituminat şi tablă pe o suprafaţă de cca. 200 metri pătraţi, un ost de animale, o platformă de furaje cu aproximativ două tone de paie, 600 kg porumb boabe, 200 kg făină, material lemnos şi diverse bunuri de uz casnic.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu