Secretele unei cariere de succes: ce domenii sunt profitabile si cati bani poti castiga

24/04/2019

Fie ca esti la inceput drum sau ai deja un job stabil si o cariera, sferele de activitate se afla in continua dezvoltare, in special din moment ce tehnologia capata amploare pe zi ce trece. Exista domenii ce au evoluat foarte mult in ultimii ani, devenind din ce in ce mai profitabile. Daca vrei sa stii spre ce poti indrepta in viitor, pentru a castiga mai multi bani, iata care sunt activitatile cele mai profitabile:

Marketingul online

In ziua de astazi, motoarele de cautare sunt parte integranta a vietii de zi cu zi. Gasesti informatii la un click si la o secunda distanta, iar marketingul a trebuit sa se adapteze. Optimizarea motoarelor de cautare sau Google Analytics sunt doar cateva dintre instrumentele folosite in marketingul online pentru cresterea vanzarilor. Fiind un domeniu relativ nou si in plina dezvoltare, sumele care se castiga sunt si ele pe masura.

Nu uita ca te poti folosi de marketingul online si in interes personal: pentru a te promova pe internet, personal sau in cariera. Alege sa ai un site personal, cu hosting in cloud, in loc de o banala carte de vizita. Pe https://www.nav.ro/vps-hosting gasesti VPS Hosting in cloud la super preturi. Daca vrei sa inveti mai multe, poti incerca cateva cursuri online, pe platformele cunoscute, care dureaza intre cateva saptamani si cateva luni.

In acest domeniu poti ajunge sa castigi si zeci de mii de lei pe luna, odata ce castigi experienta.

IT & Communications

Fie ca e vorba de telecomunicatii, sisteme de gazduire web (hosting) sau dezvoltare de software, lumea IT & C acopera o multitudine de activitati care au devenit necesare atat pentru a desfasurarea vietii de zi cu zi asa cum o stim (folosirea internetului, a social media, vizionarea unei emisiuni etc.), cat si pentru buna functionare o afacerilor (de la site web si pana la programe pentru angajati, contabilitate etc.). Sectorul IT este cel mai bine platit la ora actuala, angajatii in IT&C fiind chiar scutiti de plata impozitelor.

Studiile universitare sau cursurile de programare si specializare reprezinta un mod prin care poti invata mai multe despre acest domeniu si prin care te poti lansa intr-o viitoare cariera.

Salariile in IT pot ajunge si la 10.000 de lei sau mai mult pe luna dupa 2 sau 3 ani de profesat in domeniu.

Social media

Social media este folosita de aproape toata lumea in ziua de astazi. Astfel, cei ce stiu cum functioneaza aceste platforme si cum pot fi folosite pentru a castiga bani, castiga la randul lor foarte multi bani. Pentru a intra in acest domeniu ai nevoie de cunostiinte de baza despre tehnologie, creativitate si o gandire strategica. Astfel de job-uri sunt foarte bine platite si unele dintre ele implica lucrul de acasa, fara a fi necesar sa te deplasezi la birou.

Poti incepe un job entry-level in social media cu un salariu de start de chiar 3500 sau 4000 de lei.

Daca iti doresti o cariera de succes, este o idee buna sa afli cat mai multe despre aceste domenii ce sunt in continua dezvoltare si extrem de profitabile. Nu uita ca poti oricand sa incepi sa studiezi aceste domenii, incepand cu cateva cursuri online sau ateliere si seminarii. Nu este necesar sa ai studii superioare intr-un anumit domeniu pentru a profesa cu succes si a avea rezultate deosebite. Bazeaza-te pe abilitatile tale pentru a invata orice iti propui.