Pietrean panicat după ce i-a luat foc casa

24/11/2016

incendiu-casa-mansardaO casă de pe strada Vasile Conta, din municipiul Piatra Neamț, a luat foc miercuri dimineață. Proprietarul a sunat, speriat, la 112 și a cerut ajutorul pompierilor.

La locuința de lângă fostul Obor, situată chiar sub Cozla, au ajuns rapid 10 militari de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de stins incendii, o autospecială FRAP și un echipaj SMURD. „Proprietarul a suferit un atac de panică și a primit primul ajutor imediat, el refuzând transportul la spital. Pompierii au lichidat incendiul, în limitele găsite, ce a fost provocat, cel mai probabil, de coșul de fum neprotejat față de elementele combustibile“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Au ars 6 metri pătrați din peretele construit din lut și șipcă și un metru pătrat din planșeu și s-au degradat 12 mp din planșeu.

*O familie din Doljești a rămas fără acoperiș și furajele pentru animale

Marți seara, un incendiu pornit de la un scurtcircuit a mistuit acoperișul casei și a unei magazii din gospodăria unei familii din satul Rotunda, comuna Doljești.

Dezastrul ar fi fost mai mare, dar imediat ce au văzut flăcările, vecinii au sunat la 112 și au sărit să dea o mână de ajutor, măcar pentru a limita incendiul. O femeie, de 38 de ani, a suferit un atac de panică. „În urma apelului la 112, de la ora 20:54, la locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 13 subofițeri cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială FRAP și un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Roman. Militarii au fost sprijiniți de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Doljești și de voluntari“, a precizat sursa citată.

Incendiul era puternic și flăcările au cuprins acoperișul casei și anexei, arse în suprafață de 180 mp. În pod erau 700 kg porumb boabe și 400 kg textile, care au fost făcute scrum. Temperatura și fumul a provocat degradarea a 20 mp de lambriu din plastic, a planșeului și a tencuielii din camere. Femeia panicată a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD. Pompierii au stabilit că un scurtcircuit a provocat dezastrul.

Cristina IORDACHE