Comunicat de presă Competiția dedicată studenților Energy Challenge se extinde la nivel național în 2017

24/11/2016

 

e-on-energy-challenge* Premii în valoare totală de peste 4.000 de euro pentru această ediție * Echipele finaliste au șansa de a participa la Energy Challenge Academy pentru a-și dezvolta ideea

E.ON România dă startul ediției din 2017 a Energy Challenge, competiție dedicată studenților dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei.

Ediția a III-a este dedicată tuturor studenților la zi la facultățile din România, nivelul licență și master. Tinerii sunt invitați să formeze echipe de 2-4 membri și să înscrie în concurs proiecte inovatoare pe teme de eficiență energetică și mobilitate sustenabilă sau modalități diferite de livrare, respectiv de prestare a produselor și serviciilor actuale oferite de companiile din domeniul energetic.

„Lumea energiei este într-o transformare rapidă și profundă și avem nevoie de soluții inovative pentru ca energia să fie mai sigură, mai curată, mai eficientă și mai personalizată. Competiția este o oportunitate pentru studenții cu idei și inițiativă de a le pune în valoare și este în același timp o confirmare a preocupării companiei noastre de a fi în avangarda schimbărilor din domeniu“, a declarat Ana Maria Matei, director general adjunct E.ON România.

Proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare totală de peste 4.000 de euro, iar echipele care vor ajunge în finală vor fi invitate la Energy Challenge Academy, la Târgu Mureș, o săptămână de training-uri și workshop-uri pentru a-și dezvolta ideea.

Pentru a intra în competiție, proiectele sau inițiativele trebuie să fie înscrise pe http://energychallenge.eon-romania.ro/ până la data de 22 ianuarie 2017.

Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016, ediția a II-a s-a extins și la Iași, antrenând zeci de studenți.

În 2015 proiectul câștigător a fost „PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă)“ iar membrii echipei „Team der Zukunft“ au primit câte o tabletă iPad.

În 2016 membrii echipei câștigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia și Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E mobility. Totodată, tinerii au testat mașinile Tesla în Danemarca întrucât proiectul câștigător „Car to grid“ a avut ca temă conectarea la rețea a mașinilor electrice.

Pentru mai multe informații accesați: http://energychallenge.eon-romania.ro/.

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România