Piaţa centrală goleşte buzunarele. Urban cere reducerea chiriilor

23/10/2018

Una dintre cele mai scumpe pieţe din ţară, dacă nu cumva cea mai scumpă, Piaţa Centrală din Piatra Neamţ ar putea deveni un vad comercial mai ieftin dacă, la rândul lor, comercianţilor le-ar fi micşorate chiriile. Preţul foarte mare al chiriilor se vede la raft, aşa a ajuns, la sfârșitul verii, ca banala rădăcină de pătrujel să coste 10 lei kg!.
Un proiect în acest sens se află pe masa consilierilor locali Piatra Neamţ.  CMI Urban SA, societatea care administrează spaţiul, solicita Consiliului Local  scăderea tarifelor la chiriile pentru spaţiile comerciale cu 32,5%, adică o reducere cu mai mult de o treime din preţurile actuale.
Tot mai mulţi agenţi economici solicită rezilierea contractelor de închiriere. CMI Urban SA precizează în motivarea cererii sale către că preţurile la închirirea spaţiilo sunt cele mai mare din ţară, cu excepţia Pieţei Obor din capitală.
Politica preţurilor aduce următoarea „performanţă”: nici jumătate din spaţiu nu e ocupat iar pe cele deja contractate există litigii.
M.O.T