Oferte atractive de muncă în Roman și Târgu Neamț

04/01/2018

Șomerii din Neamț nu se pot plânge că n-au de lucru. În această perioadă, conform listei cu joburi intermediată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, la Roman și Târgu Neamț sunt disponibile 143 de slujbe, respectiv 78.
La Roman, în industrie, cele mai multe ocupații sunt vacante pentru confecționer-asamblor articole textile -44, muncitor necalificat în confecții-15, muncitor necalificat-21 și operator-confecționer în industria de îmbrăcăminte -11. Tot aici mai sunt neocupate posturi de controlor calitate, inginer proiectare instalații gaze naturale, manipulant mărfuri, șef linie, șpănuitor confecții și vânzător. În construcții, agricultură și silvicultură, romașcanii se pot încadra ca electrician, fierar-betonist, laborant determinări fizico-mecanice, lăcătuș mecanic, mașinist pod rulant, prelucrător produse ceramice și stivuitorist. Și în comerț și servicii, există suficiente joburi: asamblator-montator profile al si geam termopan, barman, casier, confecționer-tâmplărie din aluminiu și mase plastice, femeie de serviciu, mecanic auto, operator calculator, tehnician cablu TV, tehnician veterinar și topograf.
La Târgu Neamț, firmele dispun de următoarea ofertă:confecționer articole textile, muncitor necalificat articole textile, muncitor necalificat, sudor, tâmplar, vulcanizator, corhanitor, fasonator, barman, lucrător pensiune turistică, ospătar, spălător auto și vânzător.
În altă ordine de idei, la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, județul Neamț avea 83.910 lucrători, cu 778 mai numeroși decât în aceeași perioadă din 2016. Conform datelor primite de la Direcția Regională de Statistică Neamț, în ordine, cei mai mulți angajați proveneau din servicii, respectiv 50.709, industrie și construcții-29.691, și agricultură, silvicultură, pescuit -3.510.
Dacă ne referim la câștigul salarial mediu net, în septembrie 2017 a fost de 1.892 de lei, cu 342 mai mult față de aceeași perioadă din anul trecut. Conform statisticii, cel mai mare venit (2.337 de lei) provenea din agricultură, silvicultură și pescuit. În 2016, în același domeniu s-a încasat o remunerație de 1.531 de lei. Pe locul doi sunt serviciile, unde s-a încasat o leafă de 2.043 de lei, cu 358 de lei mai mult decât anul trecut. Codașele clasamentului ar fi industria și construcțiile, unde angajații primesc doar 1.613 lei față de 1.374 cât era leafa în septembrie 2016.
V. ANDRIEȘ

Urmatorul articol >
TESTAMENTUL