O fermă din Spania angajează români

05/02/2018

În Spania, până și un banal lucrător la o fermă de porci câștigă dublu decât un meseriaș din România. Joi, rețeaua EURES România a postat un anunț de angajare pentru 5 români care vor să muncească la o fermă din Spania, respectiv ARS ALENDI SA, cu o leafă lunară de 1.200-1.350 de euro. În cazul celor 4 posturi de muncitori la fermă, angajatorii nu solicită calificare și nici experiență, însă e nevoie de permis de conducere și de cunoașterea limbii spaniole, la nivel de bază. Ca sarcini de serviciu, viitorii angajați vor trebui să
hrănească și să îngrijească porcii și să ajute la mutarea animalelor. Data începerii contractului va fi din această lună. Se vor lucra câte 40 ore/săptămână. Contractul de muncă va fi temporar, cu posibiltăți de prelungire pe o durată nedeterminată.
Aceeași firmă mai dispune de un post ca supervizor în localitatea Almudevar. Slujba presupune supervizare și control producție, planificare și supervizare echipa de muncitori, precum și rezolvarea eficientă a problemelor tehnice. Pentru acest job e nevoie de certificat de calificare în domeniu, experiență, carnet de conducere și de vorbirea limbii spaniole, la nivel de bază. Leafa oferită va fi de 1.350-1.450 de euro. CV-rile se vor trimite completate în limba spaniolă, prin e-mail, la adresa brodriguez@alendi.es.
O altă ofertă EURS este pentru 40 de români, care să fie dispuși să lucreze în Polonia ca specialiști în relații cu clienții. Pentru aceste joburi e nevoie de diplomă de liceu, respectiv competente IT – MS Office, exeperiență în relații cu clienții și vorbirea limbii germane, la nivel B2. În atribuțile de serviciu vor intra relațiile cu clienții la telefon în domeniul procesarii datelor contului (confirmarea soldurilor, monitorizarea rambursării creanțelor), pregătirea planurilor de rambursare și implementarea soluțiilor, soluționarea reclamațiilor clienților, luând în considerare termene limită. Leafa primită va fi de 4.000-4.500 zloți polonezi brut/lună. Contractul se va semna pentru 3 luni, cu perioadă de prelungire, full-time. Programul va fi flexibil, respectiv între 8 și 18. CV-urle vor fi expediate în limba germană sau engleză, la adresa de e-mail: joanna.gorka@arvato.pl.
V. ANDRIEȘ