Maşini cu defecţiuni, depistate în trafic de poliţişti şi RAR

01/11/2017

În doar două zile de verificări în trafic (30 şi 31 octombrie), poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au depistat câteva zeci de vehicule care nu corespund din punct de vedere tethnic. În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au verificat 49 de autovehicule.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4pentru defecțiuni ale sistemului de rulare (anvelope), 13 pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și 19 pentru alte defecțiuni tehnice. Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 9sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002rep. Ca măsură complementară sancțiunii aplicate, polițiștii au retras 5 de certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Neamţ, printr-un comunicat.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare şi semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor şi numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

Geanina NICORESCU