Poliţiştii au trezit din somn câţiva paznici de societăţi…

01/11/2017

Polițiștii nemțeni au vrut să se convingă cu ochii lor cum au grijă firmele de bunurile și valorilor deținute. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție. În noaptea de 28 spre 29 octombrie a.c., au fost controlate 141 de obiective, 90 în mediul urban și 51 în mediul rural.
„Polițiștii au constatat că 79 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 62 prin pază proprie.Totodată, polițiștii au verificat 161 de agenți de pază, patru dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător. Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, de circa 4000 lei”, au subliniat reprezentanţii IPJ Neamţ, printr-un comunicat.
Spre exemplu, în urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Târgu Neamț, agent de securitatecă a fost găsit dormind pe o banchetă din centrala termică, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei. Un alt agent de pază, găsit în timp ce dormea în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, a fost primit, şi el, o amendă, de 200 de lei.
Geanina NICORESCU