Lehuză blocată în lift, la Spitalul Județean

16/05/2018

“Ascensoarele sunt foarte vechi și anul acesta avem pusă pe lista de investiții înlocuirea lor”, a spus dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul unității
Ieri, la amiază, pompierii au fost solicitați pentru o misiune de salvare a unei paciente rămasă blocată în lift, în pavilionul chirurgical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În ascensorul oprit între etaje se afla o lehuză care născuse acasă și urma să fie internată, echipajul de pe ambulanță care adusese femeia și nou-născutul la spital și liftiera. În total, patru persoane. Bebelușul fusese dus pe secția de neonatologie cu alt lift.
“Au venit pompierii deși nu se impunea, pentru că în loc să se sune la biroul tehnic al spitalului s-a telefonat direct la firma de întreținere. Echipa care asigură mentenanța la lifturi era plecată la o altă intervenție, așa că s-a sunat la 112. Eu nu am fost informată despre incident decât după ce s-a rezolvat problema, prin intervenția pompierilor. În câteva minute s-a rezolvat, liftul funcționează, așa că nu cred că a fost o problemă majoră. Verificarea periodică este făcută la zi, conform graficului”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
Dr. Atănăsoaie a subliniat că ascensoarele sunt foarte vechi, cu excepția celui schimbat acum câțiva ani prin programul de reabilitare a secției maternitate și că anul acesta se află pe lista de investiții cu finanțare de la Consiliul Județean înlocuirea ascensoarelor din spitalul nou. Lifturile din spitalul vechi vor suporta cel mult o intervenție de înlocuire a mecanismelor funcționale, pentru că există un proiect deridicare a unui nou pavilion, după care cel vechi va fi dezafectat nu au rost investițiile masive.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu