PSD, variantă PNL de viceprimar

17/07/2017

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a făcut o primă declaraţie de după constituirea unei noi majorităţi în Consiliul Local Piatra Neamţ, după ce membrii Partidului Mişcarea Populară au început să voteze proiectele propuse de Dragoş Chitic.

Sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, Arsene a declarat: „La Piatra Neamţ este o nouă majoritate. PNL-PMP au făcut această majoritate, le urez succes, mult succes pentru pietreni, să deschidă piaţa, să aibă realizări. Eu cred că PNL ar trebui să pună şi viceprimar, în locul viceprimarului de la PMP (Bogdan Gavrilescu, nn). PSD va susţine şi va vota viceprimarul PNL-ului în locul celui de la PMP”.

Dacă PMP nu a reacţionat la declaraţia preşedintelui Ionel Arsene, PNL a venit cu un comunicat de presă imediat a doua zi: „Privim cu umor la declarația președintelui PSD Ionel Arsene care visează la o alianță cu PNL în Consiliul Local Piatra Neamț care să ducă la schimbarea viceprimarului PMP cu o persoană din PNL.

Un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea: organizația PNL Piatra Neamț nu va face niciun troc politic cu PSD sau cu Ionel Arsene. PSD a demonstrat că nu este un partid serios, că pentru interesul personal nu ezită să ia decizii împotriva cetățenilor, că nu este în stare să facă administrație de calitate care să asigure oamenilor confort şi bunăstare. Primarul Dragoș Chitic și consilierii PNL nu vor face nicio înțelegere cu PSD – partidul care ține piața închisă de 4 luni, care nu alocă fonduri către municipiul Piatra Neamț și care blochează constant de un an de zile numeroase inițiative în folosul cetățeanului. Suntem și vom fi parteneri de încredere pentru celelalte partide care doresc să susțină proiecte benefice pentru pietreni şi care să asigure dezvoltare orașului”.

Nu ştim cât din declaraţia şefului PSD ar fi rezultat dorinţa de face vreun troc politic cu PNL. Partea cu umorul este mai plauzibilă, PSD-ului fiindu-i absolut indiferent dacă votează, la ora asta, un viceprimar PNL sau unul PMP.

M.O.T.