Pasionaţii de artă fotografică din judeţul Neamţ sunt invitaţi să participe la concursul de fotografie „Vise de copil în ramă“, lansat de Asociaţia Familia Tradiţională şi Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi organizat în perioada 18-28 mai, cu sprijinul membrilor Clubului Fotografilor din Iaşi.
Concursul se va desfăşura în cadrul evenimentului „Săptămâna pentru familie” 2015, pe două secţiuni – adulţi şi liceeni. Prin intermediul competiției, organizatorii își propun să evidențieze câteva aspecte legate de „Nevoile fundamentale ale copilului”, tema din acest an a „Săptămânii pentru Familie”.
Așadar, cei interesaţi pot trimite la adresa visedecopilinrama@gmail.com trei fotografii care să surprindă cele şapte nevoi ale copilului (de a fi iubit aşa cum este, de a fi valorizat pentru ce face, de a vorbi despre ce simte, de a fi ascultat în registrul în care vorbeşte, de a visa, de intimitate, de a-şi influenţa spaţiul).
Fotografiile vor fi jurizate de membrii Clubului Fotografilor Iaşi, 30 dintre acestea urmând a fi selectate pentru a fi expuse în Palas Mall, în perioada 1-7 iunie 2015. De asemenea, aceleași 30 de fotografii vor fi înrămate și vândute în cadrul Serii artistice, organizate pe data de 4 iunie.
Fondurile obținute vor fi folosite pentru campania socială a „Săptămânii pentru Familie” și pentru programele din cadrul Departamentului ProVita.
Vor fi acordate următoarele premii: la secţiunea adulţi – locul I – accesorii foto în valoare de 200 de lei, locul II – voucher 50 lei Yellow Store şi locul III – premiu Polirom; la secţiunea adulţi – locul I – voucher 100 lei Yellow Store, locul II – voucher 70 lei Yellow Store şi locul III – premiu Polirom.
Regulamentul complet al competiţiei poate fi găsit pe siteul www.marsulpentrufamilie.ro, la secţiunea „Concurs”.
Familia, cel mai important grup social
Săptămâna pentru Familie reprezintă un ansamblu de evenimente menite să atragă atenția asupra faptului că familia este cel mai important grup social și că părinții sunt datori să se implice activ în educarea copiilor.
“Familia influențează în mod esențial formarea omului și, implicit, procesul de dezvoltare al societății. Ne dorim să subliniem importanța implicării active atât a mamei, cât și a tatălui în procesul de educare a copiilor și să atragem atenția asupra efectelor negative pe care copilul și societatea le resimt în cazul abandonului definitiv, temporar (prin plecarea părinților în străinătate) sau în cazul „abandonului” din propria casă și familie. De asemenea, repunem în valoare importanța celor şapte ani de acasă și oferim impuls și motivație pentru angajarea părinților și a familiilor în procesul de creștere și educarea a copiilor”, spun reprezentanţii Asociaţiei Familia Tradiţională, organizatori ai evenimentului.
Asociația Familia Tradițională reprezintă o inițiativă care are în vedere promovarea și apărarea drepturilor și intereselor familiei autentice, tradiționale, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
AFT își propune să evidențieze principalele pericole ce vizează familia în societatea de azi și de mâine și să ofere soluții și alternative sănătoase; să faciliteze accesul la informațiile privitoare la protecția familiei, precum și la modificările constituționale și legale referitoare la familie şi să devină o voce care să reprezinte interesele familiei autentice, tradiționale.
Irina NASTASIU