Drum blocat la Buhalnița, avarii pe rețeaua electrică în Piatra Neamț și la Dumbrava Roșie

31/07/2018

Drumul național 15 a fost blocat, ieri dimineață, în localitatea Buhalnița, pe ambele sensuri, de trei arbori căzuți pe carosabil, iar la orele după-amiezei descărcările electrice care au însoțit aversele au lăsat fără curent, pentru scurt timp, o parte din cartierul Dărmănești și localitatea Dumbrava Roșie.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, prin purtătorul de cuvânt, sublocotenentul Adrian Rotaru, a transmis că Buhalnița s-a deplasat, imediat după ce a fost dată alarma, o autospecială de intervenție cu 4 subofițeri din cadrul Gărzii II Poiana Teiului, dar și un echipaj de la drumuri naționale și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Hangu.
La faţa locului au intervenit utilajele autorităţii naționale de drumuri, pentru degajarea totală a carosabilului, echipajul de la Drumuri Naționale fiind primul ajuns la solicitare.
În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Neamţ – Garda II Poiana Teiului au intervenit și cu o zi înainte, respectiv pe 30 iulie, pentru deblocarea unor drumuri devenite inpracticabile din pricina arborilor căzuți pe carosabil. Astfel, s-a intervenit pe drumul național din comuna Hangu, sau Chiriței, în comuna Poiana Teiului, sat Poiana Largului și în comuna Poiana Teiului, sat Roșeni.
Geanina NICORESCU

< Articolul anterior
Perechea dominantă