Cum să treci peste temerile legate de momentul nașterii?

20/03/2019

Marea întâlnire cu bebelușul tău este, poate, cel mai așteptat moment din viața oricărei femei. După o perioadă în care ai experimentat ce înseamnă să porți în pântecul tău o nouă viață, momentul nașterii este unul care te bucură dar, deopotrivă, te și sperie. De ce? Nu știi cum va decurge nașterea, dacă vei avea dureri, tot felul de întrebări pe care și le pun femeile gravide în ultimul trimestru.

Iată ce trebuie să știi înainte de marele moment:

1. Nu te stresa mai mult decât e cazul

Se știe că stresul afectează atât fizicul, cât și psihicul, așa că nu vrei să sufere bebelușul tău, mai ales că el îți simte absolut toate trăirile și emoțiile. Așadar, în loc să te gândești cu frică la momentul nașterii, ai putea să te concentrezi pe aspectele pozitive care vin odată cu nașterea.

De asemenea, în euforia momentului, nu uita să te preocupi si de aspectele importante pentru cel mic, unul dintre ele fiind legat de sănătatea lui pe termen lung. Și aici ne referim la celulele stem, atât de importante pentru oricare dintre noi dacă vom avea nevoie vreodată. Găsești mai multe informații despre recoltarea de celule stem pe Babystem, dar cert este că nu trebuie să îți lipsească din priorități grija pentru sănătatea celui mic. În rest, menține-ți atitudinea pozitivă și bucură-te de ultimele clipe liniștite!

2. Discută cu doctoul tău despre variantele de naștere pe care le ai

Este extrem de important să ai o comunicare bună cu doctorul tău, iar acesta să îți explice pe îndelete ce înseamnă, mai exact, toată această procedură de naștere. De la variantele de a naște (cezariană, natural) până la diverse tactici pe care le poți aplica pentru a trece peste durerile travaliului, trebuie să te informezi constant și să decizi împreună cu doctorul tău care este cea mai bună opțiune. În ultima vreme, multe femei aleg să nască prin cezariană ca să nu treacă prin acele dureri de nesuportat, însă acum există o mulțime de metode care te ajută să ții sub control durerile nașterii. Un astfel de exemplu este nașterea în apă, care se află din ce în ce mai mult în preferințele femeilor. De asemenea, nașterea prin hipnoză este și ea o variantă de luat în calcul dacă e

3. Alege cu grijă clinica sau spitalul unde vei naște

Majoritatea femeilor vor să beneficieze de tot confortul în momentul în care își aduc pe lume pruncii. În acest sens, pachetele de naștere vin în întâmpinarea ta cu tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți ca acasă. Prețurile sunt puțin mai piperate, într-adevăr, însă dacă e să te gândești la confortul și grija atât față de tine, cât și față de bebeluș, vei constata că merită. Un personal amabil, prietenos, care este atent la nevoile și dorințele tale este un plus care te ajută să treci mult mai ușor prin etapa nașterii.

În concluzie, deși la prima vedere nașterea poate fi privită ca un eveniment înspăimântător, trebuie să știi că lucrurile nu stau chiar așa. Medicina evoluează constant și există o mulțime de alternative și metode pentru ca venirea pe lume a puiului tău să se facă în cele mai bune condiții și cu un disconfort minim.
Sursa foto: www.shutterstock.com

Lasa un comentariu