Cu drujba şi toporul asupra a doi inspectori ITM

21/06/2018

Doi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au avut o zi de serviciu neaşteptat de urâtă pentru ei. Au fost ameninţaţi cu un topor şi o drujbă, sub ochii unuia dintre administratorii firmei la care s-a efectuat controlul.
Cazul a ajuns la Poliţie, iar încadrarea judiciară, în funcţie de elucidarea evenimentelor, poate să aducă ceva ani de închisoare.
Comunicatul de presă al ITM Neamţ face următoarele precizări: „Pentru desfăşurarea acţiunilor de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în data de 19.06.2018, ora 11, doi inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, se aflau într-o vizită de inspecţie în localitatea Pildeşti, la un agent economic ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării mobilei.
Aflaţi în incinta unităţii, după ce s-au legitimat şi au adus la cunoştinţa unuia dintre administratori că, cei trei salariaţi care prestau activitate vor trebui să completeze fişe de identificare, acesta i-a amenintat şi apoi i-a atacat pur şi simplu cu o drujbă şi un topor.
Inspectorii de muncă au părăsit incinta unităţii şi au formulat plângere penală împotriva administratorului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prevăzută şi sanctionată de art. 257 din Codul Penal.
Sub aspectul răspunderii contravenţionale, angajatorul va fi sancţionat cu amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 23, alin.1 din Legea nr.108/1999”.

Lasa un comentariu