Săptămâna Patimilor îndoliată Șoferul care a rupt stâlpul de beton a decedat

14/04/2017

 

* Poliția va propune montarea la loc a „cocoașelor“ pe strada pe care s-a produs accidentul

Tânărul în vârstă de 28 de ani, din Slobozia (Roznov), care a rupt un stâlp de beton cu mașina în noaptea de sâmbătă spre duminică, a decedat la spital. În urma impactului produs pe bulevardul General Dăscălescu din Piatra Neamț (zona Remat), șoferul (C.C.) și pasagerul din spate, un tânăr de 18 ani (P.A.) tot din Slobozia, au rămas încarcerați, fiind nevoie să fie scoși de pompieri. Amândoi au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, unde, în urma investigațiilor, medicii UPU au stabilit că șoferul a suferit traiecte de fractură parieto-occipital stânga și hematom subdural drept și au făcut demersurile pentru a fi transferat la Neurochirurgie Iași, unde, din cauza leziunilor craniene foarte grave, a decedat.

Accidentul s-a produs într-o zonă unde se înregistrează multe astfel evenimente grave, mai ales din cauza vitezei, și tocmai de aceea au fost montate „cocoașe“. Ulterior, limitatoarele de viteză au fost scoase, șoferii au circulat cu viteză în continuare, iar s-au produs accidente, așa încât autoritățile iau acum în serios revenirea la varianta inițială. „În perioada următoare vom propune, prin Comisia rutieră, montarea limitatoarelor de viteză în acea zonă, pentru că oricât de nemulțumiți ar fi unii, totuși cred că mai importantă este viața. Sunt multe accidente grave care s-au produs după scoaterea «cocoașelor», se circulă cu viteză pe acel tronson, dar noi avem atribuții în reglementarea traficului și vom propune reînființarea limitatoarelor“, a declarat comisarul șef Radu Berejan, șeful Poliției municipiului Piatra Neamț.

În mașina condusă de tânărul din Slobozia mai erau trei tineri de 17, 18 și 20 de ani. Apelul la 112 s-a făcut la ora 3:42 și la locul accidentului au ajuns mai multe echipaje de poliție, pompieri, ambulanțe și de la furnizorul de electricitate. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată după câteva ore.

Cristina IORDACHE

Foto: Mircea ALBU