Bătrâni de 90 de ani prinși de incendiu, în casă

22/10/2015

foc*Fiul lor i-a scos la timp, după ce un șofer care trecea pe drum cu mașina a văzut acoperișul în flăcări și l-a trezit *Mare parte din gospodăria lor din Cracăul Negru s-a făcut scrum *Peste cinci ore a durat intervenția pompierilor nemțeni

Panică în gospodăria unor localnici din Cracăul Negru, unde a izbucnit un incendiu în noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 3. Soții, în vârstă de 91 și 94 de ani, au fost salvați de fiul lor, în vârstă de 59 de ani. Acesta a fost trezit de un bărbat care a văzut acoperișul în flăcări, în timp ce trecea cu mașina pe drum, și a sunat la 112. Bătrânii erau teferi, dar s-au panicat când au văzut frumusețe de gospodărie cum arde.

Pompierii târg-nemțeni au ajuns la locul dezastrului cu 3 autospeciale. „La locul indicat s-au deplasat un ofițer și 12 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. La acel moment ardeau acoperișul casei, mansarda, acoperișul unei anexe lipită de casă și o porțiune din acoperișul grajdului din gospodărie. Dar exista riscul extinderii flăcărilor către autoturismul din curte și către cele două case învecinate“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Misiunea era dificilă, pentru că militarii trebuiau să protejeze cele două case și să stingă incendiul. Mai mult, flăcările erau aproape să ajungă la autoturismul parcat în curte și astfel exista în plus pericolul de explozie. „Acțiunile pompierilor au început cu protecția celor două case învecinate, stingerea focarului de incendiu existent la nivelul acoperișului grajdului, construit din șindrilă și astfel cu risc de extindere foarte rapidă la întreaga suprafață, continuând cu limitarea incendiului la nivelul mansardei și acoperișul anexei afectate, fiind astfel protejate încăperile de la parterul casei și bunurile din anexă“, a mai spus ofițerul de presă.

Pompierii au continuat lupta cu flăcările până în jurul orei 8,30, când a fost lichidat dezastrul. Au ars acoperișul casei, construit din astereală din lemn, cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, acoperișul anexei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 120 mp, bunurile din patru camere ale mansardei din care a fost afectată o suprafață de aproximativ 200 mp, casa scării construită din lemn și circa un metru pătrat din acoperișul grajdului. „Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs la un cablu neizolat corespunzător“, a mai precizat ofițerul ISU Neamț.

Cei doi soți au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, nefiind necesar transportul lor la spital.

Cristina Iordache