Autobuzul de Chișinău a intrat cu viteză într-un autoturism, la Roman

08/01/2017

Un accident produs pe fondul ninsorii și a neadaptării vitezei la condițiile din trafic a avut loc la Roman, vineri seara, după ce un autobuz a intrat pe contrasens. Șoferul autobuzului ce face cursa regulată Brașov – Chișinău a intrat într-o curbă la dreapta, pe varianta Romanului, și din cauza vitezei pe șoseaua acoperită cu zăpadă, a pierdut controlul volanului și s-a izbit pe contrasens într-un autoturism ce circula regulamentar. „În data de 6 ianuarie 2017, la ora 16:10, în timp ce un bărbat de 32 ani din Vaslui, conducea un autobuz ce efectua cursa regulată Brașov – Chișinău, pe varianta ocolitoare Vest a municipiului Roman, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, a intrat într-o curbă la dreapta și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 33 ani, din Roman“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț. Din impact, romașcanul și pasagera din dreapta față au fost răniți și transportați la spital. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și s-au prelevat mostre biologice de sânge de la cei doi șoferi pentru a se stabili dacă vreunul consumase alcool.

*Accident provocat de un iresponsabil care a condus beat

Tot vineri, un bărbat din Secuieni a avut inconștiența de a se urca la volan după ce a băut mult alcool și, pe DN 15D, la Horia, a provocat un accident.

Din informațiile poliției, reiese că în timp ce un bărbat de 57 ani, din comuna Secuieni, județul Neamț, conducea un autoturism pe DN 15 D având direcția de mers dinspre Piatra Neamț spre Roman, nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul acoperit cu zăpadă și polei, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un autoturism condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Făurei. „În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că autorul accidentului avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,10 mg/l, iar pentru el de-al doilea conducător auto rezultatul a fost negativ“, a precizat aceeași sursă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Șoferului „curajos“ i s-a reținut permisul auto. (C.I.)