Accident groaznic: 3 TIR-uri făcute praf la Castelul de apă, două victime încarcerate

28/06/2018

O coliziune între trei TIR-uri s-a produs în seara de 27 iunie, în zona Castelului de apă din Roman, în afara localității Tețcani. Unul dintre șoferi, un tânăr din Bicaz Chei, și tânăra care îl însoțea, din Tașca, au rămas blocați în cabina făcută “acordeon”, fiind nevoie de echipajul de pompieri de la descarcerare pentru eliberarea lor dintre fiarele contorsionate. Un alt șofer de TIR dintre cei implicați în accident a suferit leziuni grave, toate trei victimele fiind transportate la spital cu autosanitarele sosite la fața locului.
Din primele cercetări, a rezultat faptul că tânărul de 26 de ani, din Bicaz Chei,
a condus un autotractor ce tracta o semiremorcă, pe DN 2-E85, din direcţia Teţcani – Suceava şi a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un alt autotractor, condus de un bărbat de 44 de ani, din Iaşi. În urma impactului, acesta din urmă a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Ulterior, ansamblul de vehicule condus de tânărul din Bicaz Chei a intrat în coliziune cu semiremorca unui autotractor, condus de un bărbat de 41 de ani, din Sagna.
Tânărul din Bicaz Chei a fost descarcerat și transportat la Spitalul Municipal din Roman, de un echipaj medical, cu o autosanitară, fiind diagnosticat cu traumatism cranian acut deschis cu plagă frontal temporo-parietală, fractură deschisă antebraț, fractură deschisă gamba stângă. Tânăra care-l însoțea a suferit leziuni și mai grave, fiind preluată de echipajul autosanitarei în stare de comă grad II, cu traumatism cranian acut, și transportată inițial la spitalul din Roman. Ulterior, având în vedere starea foarte gravă în care se afla, victima a fost preluată de un echipaj cu medic și transferată, cu o autosanitară, la Clinica de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi.
Conducătorii auto din Sagna şi Iaşi au fost testaţi alcooltest de către polițiștii sosiți la locul accidentului, rezultatele fiind negative, iar în cazul tânărului din Bicaz Chei, i-au fost recoltate probe biologice la unitatea spitalicească. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu