* Pentru a sta departe de spital, cumpăraţi carne numai de la comercianţi autorizaţi
* Nu riscaţi să faceţi maioneza cu ouă de raţă
Pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de iarnă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ transmite locuitorilor judeţului o serie de sfaturi.
„Recomandăm consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termice, prin prăjire. Carnea şi preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor. Trebuie evitată folosirea ouălor de raţă la prepararea cremelor şi maionezei. Alimentaţia trebuie diversificată, cuprinzând şi cereale, legume, fructe, produse lactate. Foarte important este să evitaţi consumul excesiv de alcool”, a subliniat dr. Dan Dorin Morenciu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.
În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate- căciuli, mănuşi, fulare, şosete groase, îmbrăcăminte corespunzătoare. De asemenea, spun specialiştii de la DSP, este bine ca aceste persoane care vor petrece mult timp în aer liber să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea făcută cu lichide calde, pe cât posibil fără conţinut de alcool.
Geanina NICORESCU