199 de șoferi au picat în fața radarelor neinscripționate

03/04/2017

*Polițiștii rutieri au amendat 341 de vitezomani în numai două zile

48 de șoferi au pierdut permisul din cauză că au apăsat prea mult accelerația.

În primele două zile ale acestei luni, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul unei acțiuni coordonate de către Direcția Rutieră. „Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conștientizarea opiniei publice, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În numai două zile, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusiv cele neinscripționate, și au fost date 399 de amenzi, din care 341 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Polițiștii au reținut 48 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, au retras patru certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul circulației. „Dintre cele 341 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 199 au fost constatate cu autospecialele neinscripționate din dotare“, a precizat sursa citată.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Cristina IORDACHE