Tudor Giurgiu vine la Dacia Panoramic

22/10/2015

cinema daciaVictor Purice, directorul cinematografului Dacia Panoramic, îi invită pe pietreni duminică, 25 octombrie, începând cu ora 19.00, la filmul „Lumea e a mea“, în regia lui Nicolae Constantin. „Cinematograful Dacia Panoramic prezintă premiera de gală, în prezența echipei, a filmului «Lumea e a mea», un film cu și despre generația tânără“, ne anunță pe pagina de Facebook directorul cinematografului, Victor Purice.

„Lumea e a mea“, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2015, unde a câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câștigat Mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și a fost marele câștigător al Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul.

Filmul este o dramă despre generația 2000, aducând-o în prim plan pe Larisa, rolul jucat de Ana Maria Guran, o adolescentă ca oricare alta din Constanța, care vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. „Lumea e a mea“ este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook, după cum ne anunță site-ul Cinemagia.

Durata filmului este de 104 minute, iar din distribuție fac parte Ana Maria Guran, Oana Rusu, Iulia Ciochină, Florin Hrițcu și Ana Vătămanu. Scenariul a fost scris de Raluca Mănescu, iar producători sunt Tudor Giurgiu și Radu Stancu.

Dată fiind colaborarea lui Victor Purice cu Tudor Giurgiu și echipa TIFF, în cadrul campaniei „Salvăm marele ecran“, unde directorul cinematografului devine erou de film în documentarul „Cinema, mon amour“, echipa de la „Lumea e a mea“ va fi prezentă la Piatra Neamț, pe 25 octombrie, la premiera de gală a filmului.

Andreea AMARIEI