TOP 5 SCAUNE care trebuie să se regăsească în orice locuință

11/11/2019

Scaunele reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de mobilier din orice casă. Chiar dacă iubești stilul minimalist, care are la bază puțin mobilier, scaunele nu pot fi eliminate din locuință, deoarece sunt esențiale, atât pentru servirea mesei, cât și pentru primirea musafirilor.

Există numeroase tipuri de scaune, însă cele mai importante modele trebuie să se regăsească în toate casele. Astfel, în momentul în care te muți într-o casă nouă, trebuie să te gândești atât la scaunele din bucătărie, cât și la cele din birou sau living.

Iată care sunt cele 5 modele de scaune pe care trebuie să le ai:

1.      Scaun din lemn masiv

Aceste scaune din lemn masiv sunt concepute pentru bucătărie, acolo unde membrii familiei își petrece o mare parte a timpului. Acestea au spătarul înalt, pentru a oferi o poziție corectă a spatelui, de obicei au forme clasice, nu ies cu nimic în evidență și sunt extrem de rezistente. Aceste scaune sunt ideale pentru cinele în familie și pentru bucătăriile spațioase și primitoare.

2.      Scaun din piele

Scaunele din piele sunt elegante, sofisticate și sunt ideale pentru living. Dacă dorești să oferi tot confortul musafirilor, alege acest model de scaun, care are spătar moale, ideal pentru serile lungi cu prietenii. Poate fi găsit în diferite nuanțe, pentru a se potrivi cromaticii camerei, dar și în diferite forme, în funcție de gusturile și de preferințele tale.

3.      Scaun directorial

Acest tip de scaun se încadrează perfect în atmosfera sobră și serioasă a biroului. Dacă nu deții o cameră special concepută pentru studii sau pentru munca de acasă, poate fi încadrat cu ușurință în orice cameră, în fața biroului de lucru. Acestea sunt printre cele mai comode scaune, deoarece conțin mânere, perne moi la spate și sisteme speciale pentru reglarea înălțimii.

4.      Scaun pliant

Scaunele pliante sunt foarte practice, deoarece nu ocupă mult spațiu în casă și sunt perfecte pentru familiile care iubesc călătoriile, deoarece sunt ușor de transportat. Astfel, aceste scaune pot fi folosite atât în casă, la diferite activități, cât și în afara ei, în excursii. Le poți găsi fabricate din lemn sau din metal, tapițate sau nu, dar pe o gamă variată de nuanțe, pentru a fi pe gustul tuturor.

5.      Taburet

Un astfel de scaun poate fi amplasat în hol, pentru a fi de ajutor oricărei persoane care dorește să-și încheie pantofii din șezut. Este un element de mobilier simplu, foarte util, care nu ocupă mult spațiu și care poate fi folosit atât de adulți, cât și de copii. Aceasta piesă de mobilier este disponibilă pe toate culorile și poate fi achiziționată atât din catifea, cât și din piele.

În concluzie, există câte un tip de scaun pentru fiecare încăpere a casei, motiv pentru care trebuie să acorzi o importanță foarte mare acestei piese de mobilier. În funcție de modelele de scaun pe care le alegi, acestea pot avantaja sau nu aspectul general al casei tale.  

Sursa foto: Pinterest.com, Unsplash.com

Lasa un comentariu