Spitalul Județean caută, din nou, să angajeze medici

17/06/2016

medici posturi*Unele locuri sunt vacante de ani de zile, medicii pensionați fiind soluția de rezervă * Responsabilitatea enormă și lefurile netentante țin posturile „în șah“Cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județul Neamț a primit „undă verde“ de la Ministerul Sănătății pentru organizarea unei serii de concursuri, în speranța diminuării crizei de personal medical specializat. Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț scoate la concurs două posturi de medic specialist obstetrică-ginecologie la Secția Obstetrică-ginecologie – unde în ultima vreme s-au făcut pensionări masive. Este nevoie și de trei medici specialiști în radiologie -imagistică medicală – cu competențe în computer tomograf, pentru ca tomograful să poată fi exploatat în ture, astfel încât bolnavii să poată beneficia non-stop de aceste investigații de finețe. Un alt post scos la concurs este de medic primar medicină internă, cu competență în îngrijiri paliative, la Compartimentul Îngrijiri paliative. Pentru aceste posturi, ultima zi de înscriere este 27 iunie 2016, iar concursurile vor fi organizate în cel mult 3 luni de la publicarea anunțurilor în „Viața medicală“ din 10 iunie.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a primit, din nou, aprobare pentru reorganizarea concursului în vederea ocupării postului de medic specialitatea epidemiologie la Compartimentul Prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, post pe care nu-l dorește nimeni de câțiva ani. În prezent, atribuțiile postului sunt atribuite unui medic pensionat, dar extrem de responsabil, dr. Doina Apetroaie. Un alt post ocupat de un doctor pensionat din cauză că nu are căutare în rândul medicilor este cel de la cabinetul de Medicină sportivă. SJU organizează concurs și pentru ocuparea unui post de medic specialitatea hematologie, pentru Compartimentul Hematologie. SJU caută să angajeze și un medic neurolog, un cardiolog și doi farmaciști în specialitatea farmacie generală – pentru Farmacia spitalului.

Pentru posturile de medic, la concurs se pot prezenta medici specialiști sau primari confirmați în specialitatea respectivă, rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul, iar pentru posturile de farmacist, la concurs se pot prezenta farmaciști cu drept de liberă practică, specialiști sau primari confirmați în specialitatea respectivă, dar și rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul. Și pentru aceste posturi ultima zi de înscriere este 27 iunie, iar examenele vor fi susținute în cel mult 90 de zile de la data publicării anunțului în „Viața medicală“ din 10 iunie 2016.

Geanina NICORESCU