Şoferul dispărut din accidentul mortal de joi a fost găsit, în trafic

03/10/2016

masina politie noapteaŞoferul autoutilitarei implicate în accidentul mortal din seara zilei de 29 septembrie, din afara localității Săbăoani, a fost identificat de poliţişti.

Duminică dimineaţă, 2 octombrie, un echipaj de poliție rutieră a depistat în trafic autoutilitara care a fost implicată în accidentul în care un pieton a fost ucis de două maşini. ,,Autoutilitara a fost oprită pe strada Alexandru cel Bun, din Roman, de către polițiștii romașcani și a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, din Roman”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Maşina a fost examinată de poliţiştii criminalişti care au stabilit că vehiculul prezintă avariile și urmele specifice accidentului din seara zilei de 29.09.2016. ,,Deși, indiciile strânse de polițiști de la locul accidentului în ce priveşte al doilea autovehicul implicat în accident au fost puține, polițiștii au reușit identificarea vehiculului înmatriculat în județul Galați şi pentru care nu erau perfectate actele pe actualul utilizator”, a precizat aceeaşi sursă. Romaşcanul de 49 de ani este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Reamintim că în seara de 29 septembrie, la ora 22, poliţia a fost sesizată de producerea unui accident mortal pe DN 2, în afara comunei Săbăoani, după ce un pieton care se afla pe şosea a fost lovit de un autoturism şi aruncat pe contrasens în altă maşină. Victima a murit pe loc, primul şofer rămânând la locul faptei. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, din Suceava, care circula spre Suceava, cel care a sunat la poliţie. (C.I.)