Sindicaliştii continuă demersurile de corectare a inechităţilor salariale pentru diversele categorii profesionale

25/02/2018

Stadiul negocierilor privind Regulamentul de sporuri şi alte propuneri de modificare a Legii nr. 153/2017, ce vor fi susținute în perioada următoare, au fost subiectele dezbătute în cadrul Consiliului Național al Federației SANITAS din România, reunit în ședință în data de 22 februarie 2018. Sindicaliştii atrag în mod imperativ atenţia că în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri nu pot fi depăşite, în şedinţa din 15 martie 2018 va hotărî calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor de sindicat.
Eva Ungureanu, preşedinta Uniunii Sindicatului Sanitas Neamţ, a precizat că discuțiile s-au purtat în prezența Sorinei Pintea, ministrul Sănătății, și a preşedintelui CNAS, Răzvan Vulcănescu -în calitate de invitați.
“Membrii Consiliului Național salută disponibilitatea doamnei ministru Sorina Pintea de a susține propunerile și amendamentele SANITAS de modificare a Legii nr. 153/2017 şi de elaborare a Regulamentului de sporuri în favoarea unui tratament echitabil al categoriilor de personal din Sănătate și Asistență socială.
Reprezentanții SANITAS au decis să continue demersurile de corectare a inechităţilor salariale pentru diversele categorii profesionale cum ar fi: personal TESA, angajaţi din D.S.P.-uri, farmacişti, biologi, psihologi, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali de anatomo-patologie, diverse funcţii de conducere din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Totodată, vor fi continuate negocierile cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale responsabile, pentru finalizarea Regulamentului de sporuri care ar trebui să intre în vigoare la 1 martie 2018”, a transmis Sanitas.
Geanina NICORESCU