În sfârşit, cabinetul stomatologic din spital va fi mutat în policlinică

09/01/2018

Unitatea medicală a reuşit să angajeze încă un medic, pentru a putea fi asigurat serviciul de urgenţă în două schimburi
Doctoriţa proaspăt cooptată este paradontolog şi vine de la Bucureşti
În câteva zile, cabinetul de stomatologie din structura UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va fi mutat în Ambulatoriul Integrat de Specialitate (Policlinică). Unitatea medicală a reuşit să angajeze al doilea medic pentru cabinetul de medicină dentară de urgență, astfel încât serviciile medicale vor putea fi acordate pe tot parcursul zilei, în două schimburi. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, manager interimar la SJU Neamţ, ne-a declarat ieri, la revenirea din concediu, că spaţiul din policlinică este amenajat, totul este pregătit, al doilea post de specialitate a fost ocupat prin concurs, de medicul paradontolog Raluca Aluchi, la finele anului 2017, astfel încât nu mai este nimic altceva de făcut pentru deschiderea noului cabinet decât ca personalul de la Tehnic să monteze unitul dentar (echipamentul specific). Alături de acest cabinet va fi mutat cel de chirurgie maxilo-facială, astfel încât cele două specialităţi înrudite să poată funcţiona pe acelaşi palier.
“Noul cabinet de medicină dentară, prevăzut cu două posturi de medic, este amplasat în Ambulatoriul de Specialitate, la etajul I. Ne bucură faptul că am reuşit să angajăm un paradontolog, astfel încât paleta de servicii acordată pacienţilor să poată fi una mai generoasă. Încercăm să obţinem fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ pentru achiziţionarea unui unit dentar nou, prin bunăvoinţa domnului preşedinte Ionel Arsene, care mereu a avut deschidere faţă de nevoile spitalului şi ne-a ajutat. Cert este că în câteva zile vom deschide cabinetul stomatologic în policlinică, iar pacienţii vor putea veni şi cu trimitere de la medicul de familie. Se va lucra în două schimburi şi vom încerca, sper eu, să realizăm şi un serviciu de gardă la domiciliu, având în vedere că, la ora actuală, în Piatra Neamţ nu se asigură permanenţa în acest domeniu. Dacă voi trece pe post de director medical, aşa cum îmi doresc, voi urmări îndeaproape rezolvarea acestei probleme”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, manager interimar la SJU Neamţ.
Până acum, din cauza amplasării defectuoase a cabinetului, respectiv în spital, şi a programului scurt, fiind deservit de un singur medic, adresabilitatea era lamentabil de scăzută, de o medie generoasă de un pacient pe zi, conform statisticii realizate pe ultimul an. Prin mutarea cabinetului, în policlinică, se doreşte creşterea adresabilităţii, mai ales că, potrivit managerului, sunt bani suficienţi alocaţi segmentului de urgenţe stomatologice.
Geanina NICORESCU