Răcire accentuată a timpului, cu posibile ninsori și vânt puternic la munte

21/09/2018

*Pe masivul Ceahlău e posibil să cadă primii fulgi de zăpadă, iar în partea de est a județului se va forma bruma
Vremea ne pregătește de iarnă. În Neamț, de la temperaturi de plajă, respectiv maxime de 25 de grade Celsius, toamna dă un pas înapoi, fiindcă un val de aer rece va scădea valorile aerului chiar și cu 10 grade Celsius. Însă nu doar acestea sunt singurele vești “bune”. La pachet cu frigul, va veni și un vânt puternic însoțit de ceva ploi. Conform meteorologilor, această schimbare bruscă se va face simțită începând cu noaptea de duminică spre luni, când minimele aerului vor scădea până la 5-6 grade Celsius. Dimineața e posibil să se formeze prima brumă. La munte, respectiv pe masivul Ceahlău iarna va da târcoale și sunt șanse să fulguiască, mai ales că temperaturile nocturne ale aerului se vor apropia de 0 grade Celsius. Însă tot răul spre bine, fiindcă un pic de brumă face bine la struguri, conferindu-le o aromă anume și mai multă dulceață.
Revenim la vremea din acest weekend de la Piatra Neamț, unde pe parcursul zilei de astăzi va fi tot cald, cu maxime ce vor urca până la 26 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit. Pe timp de noapte, centralele încă nu vor funcționa, fiindcă afară temperatura minima aerului va fi de 10 grade Celsius. Nici duminică nu se întrevăd schimbări în aspectul timpului. La amiază, valoarea aerului va urca la 26 de grade Celsius, iar cerul mai mult curat, fără nori. De luni însă alta va fi situația. Treptat, în unele zile, mercurul din termometre va arăta între 14-15 grade Celsius, și cu siguranță vom purta haine mai groase.
Ieri după-amiază, la Roman, se înregistrau cele mai ridicate temperaturi din județ, respectiv 26 de grade Celsius. la Piatra Neamț și Târgu Neamț era cu un grad mai puțin. La polul opus, pe masivul Ceahlău erau 16 grade Celsius.
V. ANDRIEȘ