Peste 500 de elevi şi profesori, aşteptaţi la Olimpiada Naţională Corală susţinută în Neamţ

27/03/2018

14 ansambluri corale calificate pentru etapa naţională
În perioada 2 – 4 aprilie 2018, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, se va desfăşura Olimpiada Naţională Corală, eveniment educaţional naţional de anvergură, menit să stimuleze performanțele elevilor în domeniul artistic. Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc în data de 2 aprilie 2018, la ora 17.00, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ. Sunt aşteptaţi să participe peste 500 de elevi, cadre didactice coordonatoare, însoţitoare ale celor 14 ansambluri corale calificate la etapa națională şi membri componenți ai Comisiei Centrale.
Olimpiada Naţională Corală are drept scop aprofundarea competențelor de interpretare artistică, însoțită de dezvoltarea aptitudinilor de studiu şi comunicare în echipă, de evaluare, precum şi cultivarea spiritului de competiție. În egală măsură, acest eveniment oferă posibilitatea promovării, explorării şi valorificării potenţialului turistic, cultural şi spiritual al judeţului Neamţ.
“Vor fi două zile de sărbătoare muzicală, în deplină armonie cu emoțiile participanților și cu înalta valoare a lucrărilor corale interpretate pe scena mereu tânără a Teatrului din Piatra Neamț, în intervalul orar 11.00-13.30. Festivitatea de premiere va fi organizată la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, în data de 4 aprilie 2018, la ora 15.00”, a precizat prof. armen Elena Blaga, inspector şcolar în cadrul ISJ Neamţ.
Geanina NICORESCU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Cristina G. 14/06/2018 la 14:19 -

    Foarte interesant. Le doresc mult succes!