Peste 300 de tineri nemţeni vor da admitere la Poliţie

08/12/2017

Numărul celor înscrişi este dublu faţă de cel înregistrat anul trecut
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a tras linie şi a adunat numărul cadeţilor înscrişi pentru admiterea la unităţile de învăţământ ale MAI.
Data de 5 decembrie a fost ultima zi de înscrieri pentru admiterea la unitățile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, fiind înregistrate în toată această perioadă 310 persoane dornice de o carieră în Poliția Română. Potrivit informaţiilor oferite de IPJ Neamţ, din totalul persoanelor înscrise, 283 au optat pentru 1300 locuri de școlarizare din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 25 s-au înscris pentru cele 300 de locuri scoase la concurs de Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca, iar 2 persoane candidează pentru cele 280 de locuri din cadrul Şcoliide Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
Prin campania de informare în vederea recrutării unui număr cât mai mare de candidați, Inspectoratul de Poliției Județean Neamț a reușit atragerea celor interesați, într-un procent dublu față de anii anteriori, când numărul celor înscriși varia între 120-150 de persoane.
De ieri au început probele eliminatorii pentru cei care au optat pentru această profesie, prima programată fiind testarea psihologică.
Geanina NICORESCU