Echipa de oină Frontiera Tomis Constanţa – un nou titlu de campioană naţională

07/11/2018

Locul 2 a fost obţinut de C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ cu 13 puncte

În data de 4.11.2018, la Baia Mare, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Oină în sală pentru Seniori, organizată de Federaţia Română de Oină şi Ministerul Tineretului şi Sportului, turneu la care a participat şi echipa A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, reprezentanta Gărzii de Coastă, alături de alte cinci formaţii – A.C.S. Straja Bucureşti, C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ, C.S. Spicu Horia Constanţa, C.S. Dinamic Coruia şi C.S. Politehnica Cluj – Napoca.

Echipa Frontiera Tomis a câştigat turneul final al Campionatului Naţional de Oină în sală pentru Seniori, ediţia 2018, clasamentul final fiind următorul:

Locul 1 – A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa – 15 puncte;

Locul 2 – C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ – 13 puncte;

Locul 3 – A.C.S. Straja Bucureşti – 12 puncte;

Locul 4 – C.S. Dinamic Coruia – 9 puncte;

Locul 5 – C.S. Spicu Horia – 7 puncte;

Locul 6 – C.S. Politehnica Cluj – Napoca – 6 puncte.

În acest an, pe lângă această medalie obţinută la ultima competiţie, echipa Frontiera Tomis Constanţa a mai câştigat Cupa Regelui (competiţie organizată la Bucureşti), Cupa României la oină (Constanţa), Campionatul Naţional de Seniori pe plajă (Mamaia), precum şi Campionatul Naţional de Oină (Năvodari), reuşind astfel să câştige o triplă istorică pe toate cele trei suprafeţe de joc.