Investiţie cu cântec la Dulceşti

primar Mihai Michiu01, Dulcesti

*Fundaţia s-a fisurat, înainte ca şcoala să fie construită!

Covorbire cu primarul Mihai Michiu

Rep.: S-a mai făcut ceva la şcoala aflată de ani buni în contrucţie, în satul Dulceşti?

Mihai Michiu: N-am rezolvat nimic. Constructorul trebuia să plătească expertiza. Nu vrea şi de asta ne-a blocat. Probabil că vom ajunge în instanţa de judecată.

Rep.: E vorba aici de o investiţie începută prin anul 2008. O investiţie cu cântec…De unde şi cine a dat „tonul”?

M.M.: Investiţia a început prin 2008, fără a avea toate avizele, fără diriginte de şantier care să verifice şi să semneze pentru lucrările executate. Treburile sunt foarte încurcate, nu ştiu cum o să le lămurim. S-a turnat fundaţia, după care s-a contatat că s-a fisurat. Asta fără a se mai construi restul de clădire. Pe acea fundaţie nu se mai poate contrui nimic, aşa cum este acum. S-a cheltuit în jur de un miliard de lei vechi, este o investiţie ce urma să fie realizată cu fonduri guvernamentale. Acum nu avem bani să mai facem ceva, este o investiţie blocată.

Rep.: Practic, ar trebui să se găsească alt amplasament pentru a se construi şcoala?

M.M.: Soluţii sunt două, date de experţi. Şcoala să fie construit[ pe alt amplasament, pe cheltuiala constructorilor. Ori să fie consolidată fundaţia deja turnată. Tot pe banii constructorului. Dar nu vrea! Deocamdată nu face nimic.

Rep.: Cum vă descurcaţi cu spaţiile şcolare? Că nu degeaba se intenţiona construcţia unei noi şcoli la Dulceşti.

M.M.: La Duceşti se învaţă în două schimbri, dimineaţa şi după amiaza. Aici aducem elevii din satele Cârlig, Corhana şi Roşiori. Îi aducem cu microbuzele la Şcoala Dulceşti. Clădirea veche.

Rep.: Se mai „plimbă” pământul la Corhana?

M.M.: În prim[vară, pe terenul cu pricina, s-au făcut planţii cu puieţi de salcâm, acum nu mai „fuge” dealul. Acum, pământul s-a stabilizat, în acea zonă. Deocamdată nu mai sunt probleme acolo. S-au pus atunci vrea 10.000 de puieţi.

Rep.: Investiţii mai de amploare aveţi în portofoliu? Chiar dacă sunteţi la primul mandat de primar.

M.M.: În Dulceşti s-au asfaltat 2,7 km de drum, cu fonduri guvernamentale. Încercăm să achităm ce am făcut până acum, obţinem foarte greu banii. În măsura în care ni se vor mai aloca fonduri, vom moderniza şi drumurile din satele Roşiori şi Corhana. La nivelul întregii comune, proiectul prevede asfaltarea a 6,7 km de drumuri. Ne gândim la fondurile europene, poate vom reuşi să facem cămin cultural, mai avem de asfaltat drumuri comunale. La GAL „Ştefan cel Mare” am depus un proiect pentru achiziţia unui buldoexcavator, pe care să-l folosim la lucrări de interes public.

Tina CONDREA